Nogomet

"Kaka neće nastupiti na OI"

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.07.2008.
"Kaka neće nastupiti na OI"
Foto: Sandro Donda

U Brazilu se ponovno diskutira o Milanovom nepuštanju najboljeg europskog igrača na Olimpijske igre. Milanski se klub, nakon što je Kaka krajem svibnja podvrgnut operativnom zahvatu, boji ponovne ozljede, te je ustrajan u odluci da Brazilac ne nastupi na Olimpijskim igrama.

Potaknuti ponovnim napisima u brazilskim medijima, koji kazuju kako će Kaka ipak obući žuti dres na OI u Pekingu, Milan se ponovno oglasio i još jednom potvrdio kako Brazilac neće otputovati u Peking. "Potaknuti vijestima koje stižu iz Brazila, koje kazuju kako će Kaka ipak nastupiti na Olimpijskim igrama, koristimo prigodu da još jednom napomenemo kako igrača nećemo pustiti na OI. To je naše pravo i mi ćemo ga iskoristiti", stoji u službenom priopćenju milanskog kluba.

Pravilo, naime, nalaže da su klubovi dužni pustiti igrače ispod 23 godine, dok oni koji su pozvani kao "ekstra" iznad 23, ne moraju nastupiti na Igrama. Nastup na OI, europski su klubovi tako već zabranili mnogim igračima, među kojima iskače ime Ronaldinha, posrnulog brazilskog čarobnjaka kojeg Barcelona očekuje na pripremama, a ne u Pekingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!