Nogomet

Slavenu prijeti bivši igrač Boca Juniorsa

www.koprivnica.net, Tomislav Globan • četvrtak, 17.07.2008.

Susretom u La Valletti Slaven Belupo započinje svoju drugu europsku sezonu. Protivnik je Marsaxlokk, u Hrvatskoj poznatiji tek kladioničarima i zagriženijim nogometnim fanovima, no u redovima Koprivničana opreza ne nedostaje...

Podravci su na Maltu sletili u noći s utorka na srijedu, a dočekala ih je velika vrućina te - štrajk prijevoznika. No, trener Slavena Mile Petković potpuno je koncentriran i usredotočen na zadatak koji u četvrtak očekuje njegovu momčad: "Od momčadi očekujem da pošteno potroši 90 minuta, ne čekajući što će se slučajno dogoditi. Idemo isprovocirati igru, fight, a ambicija nam je ostvariti pobjedu. Ni trenutka ne razmišljam da to može doći samo od sebe, a to nastojim prenijeti i na igrače. Treba ući kvalitetnim pristupom, i od prve minute tražiti pobjedu", prenosi izjavu trenera Koprivničana portal kcinfo.net.

Petković će nastojati visokim presingom na posljednju liniju Maltežana prisiliti domaćina na pogreške i spriječiti im protok lopte. Plitkom formacijom želi odmaknuti igru od vlastitog gola te angažiranošću i trkom iskoristiti pretpostavljenu slabu kondicijsku pripremljenost igrača Marsaxlokka.

Trener Slaven Belupa kao najopasnijeg u sastavu Maltežana ističe Argentinca Alcorsea, bivšeg igrača Boca Juniorsa: "Riječ je o igraču visokom preko 190 cm, prošle sezone zabio je 12 golova. U Argentini je igrao za Santa Fe i Boca Juniors, bio je u Švicarskoj i Italiji. Vrlo je zanimljivo za naše, hrvatske okvire, da se takav igrač može pronaći i ovdje, na Malti." Petković je kao opasne izdvojio i veznjaka Sammuta i Brazilca Pereiru, a očekuje da će mu se Marsaxlokk suprotstaviti u sustavu 4-4-2.

Što se početnog sastava Slaven Belupa tiče, u njemu nije najavljen Bojan Vručina, dok Šehić nije ni doputovao s momčadi. Petković vjeruje da će mu napadački dvojac Tepurić - Kresinger, koji je ujedno bio i najefikasniji na pripremama, omogućiti bolji pritisak na posljednju maltešku liniju, dok "individualca" Vručinu čuva kao jokera. Koprivničani bi trebali istrčati u sljedećem sastavu (4-1-3-2): Rodić - Bošnjak, Rogulj, Kristić, Čaval - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Poljak - Tepurić, Kresinger.

Utakmica 1. pretkola Kupa UEFA igrat će se na nacionalnom stadionu Ta'Qali u La Valletti s početkom u 20 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!