Nogomet

"Bilo je gotovo i prije početka"

Marin Vuković • četvrtak, 17.07.2008.
"Bilo je gotovo i prije početka"
Foto: Kristijan Komarica

Menadžer sjevernoirskog prvaka Linfielda David Jeffrey nakon sinoćnjeg uvjerljivog poraza od Dinama s dvije je noge čvrsto na zemlji. Smatra kako je hrvatski prvak daleko kvalitetnija momčad te da je ishod bio riješen i prije nego su momčadi istrčale na travnjak Windsor Parka. S druge strane, trener Dinama Branko Ivanković zadovoljan je uvodnom europskom predstavom Dinama, no svjestan je da ima mjesta napretku.

"Da budem iskren, sve je bilo gotovo na dan ždrijeba prvog pretkola", priznao je David Jeffrey. "Kad vidite kakvom kvalitetom raspolaže Dinamo, kakve igrače imaju i što su sve postigli, znali smo da će biti strašno teško."

Premda je za obje momčadi sezona još uvijek u vrlo ranoj fazi, Linfield nije mogao parirati Dinamu ni trkački, ni taktički, a posjed lopte bio je daleko na strani Zagrepčana. "Uopće ne tražim alibi, ali tek nam je počela sezona, nemamo na raspolaganju sve igrače i priprema momčadi za ovu utakmicu bila je zaista teška. Na treningu smo pripremali formaciju za utakmicu s Dinamom i mislim da su igrači bili odlično postavljeni. Započeli smo s formacijom 4-5-1 zbog načina na koji oni igraju, igrati u formaciji 4-4-2 protiv takve momčadi bilo bi ravno samoubojstvu", analizirao je utakmicu Jeffrey.

Usprkos uvjerljivom porazu i malo pozitivnih strana koje je mogao vidjeti u igri svoje momčadi, Jeffrey nije očajavao. "Nije to bio najveći svjetski spektakl, ali Dinamo je prošle sezone osvojio prvenstvo s više od 20 bodova prednosti. Momci su dali sve od sebe, htjeli smo odigrati čvrsto, odlučno i ne dopustiti im da nas pregaze. To smo i učinili", dodao je menadžer Linfielda.

Iako zaostatak od dva pogotka mnogim momčadima ne bi bio razlogom mahanja bijelom zastavom, jer u uzvratima je uvijek sve moguće, čini se kako je za Davida Jeffreyja utakmica u Zagrebu tek formalnost koju valja odraditi prije povratka u realnost domaće lige.

Trener Dinama Branko Ivanković svoje je uvodne riječi iskoristio za zahvalu sjajnim navijačima koji su prevalili zaista dalek put da bi s tribina Windsor Parka glasno svih 90 minuta bodrili hrvatskog prvaka. "Zaista sam ugodno iznenađen navijanjem. Bilo je spektakularno, a izostali su detalji zbog kojih Dinamo inače plaća kazne. Jako sam sretan zbog toga i navijači su vrijedni svake pohvale", istaknuo je Ivanković za službene klupske web stranice.

"Rezultat je premalen obzirom na naše šanse i dominaciju od 90 minuta. Moralo bi se dogoditi nešto čudesno da nas protivnik iznenadi u uzvratu", smatra "profesor" i dodaje kako je uglavnom zadovoljan prikazanom igrom. "Čim su se Etto i Carlos uključili prema naprijed dobili smo na širini, a to i jest filozofija naše igre. Bila je važna strpljivost, mirnoća i precizan pas. U jednom smo dijelu to spektakularno odradili."

Priliku za debi u Ligi prvaka dobio je i mladi Badelj, koji svakako nije razočarao: "Pokazao je jako dobar učinak, ali ništa manje nisam ni očekivao. Na njega se slobodno možemo osloniti." Dinamo će ove sezone oslonac uvelike tražiti i u Pedru Moralesu, najvećem pojačanju prijelaznog roka i čovjeku koji je Mariju Mandžukiću servirao loptu za prvi Dinamov pogodak. "Nema još stopostotnu sigurnost, prekratko je s nama i još se traži. No, svakako je najavio da će biti pojačanje", procjenjuje Ivanković.

Uzvratna utakmica na maksimirskom stadionu na rasporedu je već za tjedan dana, a prođe li Dinamo u drugo pretkolo, tamo će ga čekati pobjednik iz dvoboja između Domžala i Dudelangea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!