Nogomet

Vučević: "Napadači su bili najbolja obrana"

Bernard Jurišić • četvrtak, 17.07.2008.
Vučević: "Napadači su bili najbolja obrana"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk će napokon jedno europsko kolo proći bez stresova. Nije se to dogodilo već pola desetljeća, još otkad su "bili" s 3:0 i 8:0 ispratili GI Götu sa Farskih otoka...

Hajdukov trener Goran Vučević imao je razloga za zadovoljstvo svojom prvom natjecateljskom utakmicom na Poljudu. "Ostvarili smo zacrtano. Imali smo jako dobar pristup i zadovoljan sam činjenicom što nismo primili gol, a postigli više od dva. Drago mi je što nas je publika prihvatila, pozdravila i igru i rezultat i to će nam dati kao puno motiva za daljnji rad i da izgledamo još bolje."

Obrana je bila praktično bez posla, a vratar Subašić jedva da je dotaknuo loptu. "Dogovorili smo se da ćemo od prve minute napasti visoko i onemogućiti bilo kakvu njihovu namjeru izlaska naprijed. Napadači su jako puno pretrčali, čak i u 90. minuti su radili pritisak i olakšali posao obrani."

Malteškog kolegu zanimalo je koliko dugo Hajduk namjerava ostati u Europi. "Naš klub je imao problema u prošlosti, ali vidjeli ste kakvu publiku imamo koliko ljudi žele dobar rezultat Hajduka. Puno je stvari koje utječu na to koliko ćemo živjeti u Europi, treba malo sreće i u ždrijebu, ali naša je namjera ići korak po korak, pa dokle doguramo. Ako smo mogli pobijediti Napoli, zašto se ne bi mogli nositi i s nekim drugim momčadima slične snage."

Trener Birkirkare John Buttigieg bio je realan u procjeni šansi koje njegova momčad ima u uzvratu. "Nemamo šansi, Hajduk je bolja momčad od nas i ne nadamo se nikakvom iznenađenju. Pokušat ćemo izboriti dobar rezultat u uzvratu, a za nas bi remi bio sjajan uspjeh. Imamo malo igrača na raspolaganju i nema tu puno mjesta za neke promjene. Moji igrači nisu nikad igrali u ovakvom ambijentu, bilo je to lijepo iskustvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!