Ostali sportovi

Olimpijski pobjednik otkazao Peking

Maja Giljanović • utorak, 29.07.2008.

Olimpijski pobjednik u višeboju iz Atene 2004. Paul Hamm nije se uspio oporaviti od loma ruke i odlučio je propustiti Peking...

25-godišnji Hamm desni je zglob operirao ovog svibnja, a unatoč bolovima izgledalo je da će uspjeti braniti naslov - svjetski je prvak, naime, trenirao s kolegama iz reprezentacije u kampu pred put u Kinu i to svih šest disciplina.

Tužio se, međutim, na bolove osobito prilikom vježbe na ručama i na koncu prelomio: "Dao sam sve od sebe da se oporavim na vrijeme, ali nažalost još previše boli. Uspjeh ekipe je važniji od mojih osobnih ambicija te ga ne želim kompromitirati". U Peking Amerikanci kreću 2. kolovoza, a umjesto Hamma Raj Bhavsar će 9. krenuti u lov na momčadsko zlato.

Predsjednik Gimnastičkog saveza SAD-a Steve Penny odaje priznanje Hammu na "hrabroj odluci" i napominje: "Paulov povratak ove godine je bio fantastičan osobito s tom nesretnom povredom ruke. Ogroman će hendikep njegov izostanak biti za momčad".

Hamm je nakon kontroverzi vezanih za osvajanje naslova u Ateni - trojica su sudaca u epilogu skandala OI suspendirana zbog pogrešaka koje su Amerikancu donijele trijumf ispred Južnokorejca Yag Tae-Younga - pauzirao dvije i pol godine, ali se svejedno prometnuo u prvog favorita Pekinga.

Njegov nedolazak, pak, širom vrata otvara Kinezu, dvostrukom svjetskom prvaku Yang Weiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!