Ostali sportovi

Za Balića minimalno tri utakmice stanke

Goran Markuš • nedjelja, 10.08.2008.
Za Balića minimalno tri utakmice stanke
Foto: Axel Heimken

Ozljeda lista koju je zadobio na jutarnjoj utakmici protiv reprezentacije Španjolske Ivana Balića će stajati barem tri utakmice odsutnosti s terena na Olimpijskim igrama, saznajemo sa službenih stranica HRT-a...

Unatoč pobjedi razočaranje izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, Line Červara nakon utakmice bilo je očito: "Nakon četiri operacije na pripremama i oproštaja od Čupića zbog amputacije prsta već u prvoj utakmici moramo se pomiriti sa igrom bez najboljeg igrača, Ivana Balića. Sve je protiv nas. S Balićem smo imali bezbroj opcija u napadu stoga nas je ova ozljeda jako pogodila."

Međutim, Lino nije zaboravio na veliku pobjedu do koje su naši momci i bez Balića uspjeli doći: "Svaka čast momcima što su tako pozitivno reagirali. Obranom 3-2-1 i dobrim otvaranjima u napadu u prvom smo ih poluvremenu razbili i mislim da je ova pobjeda protiv velike Španjolske, koja je po meni još uvijek kandidat za zlato, posve zaslužena."

Očekivano, Červar je odlučio kratko prokomentirati i nadolazeći susret protiv Brazila: "Neće biti lako. Riječ je o vrlo discipliniranoj reprezentaciji koju predvodi španjolski trener i koju dosad još nitko nije baš razbio. Međutim, na nama je da se koncentriramo na igru bez Balića i pobjedom osiguramo četiri boda s kojima onda možemo razmišljati o četvrtfinalu."

Ivano, koji je odgovarajući tretman dobio odmah nakon ozljede, je po povratku u Olimpijsko selo u pratnji dr. Mladena Miškulina produžio ravno u polikliniku na ultrazvuk koji je dao više informacija o samoj ozljedi. "Riječ je o parcijalnoj rupturi unutarnje strane lista desne noge. Na licu mjesta smo napravili kompresiju i krio-terapiju tako da nije došlo do velikog hematoma što je preduvjet za brži oporavak. Sada slijedi mirovanje, intenzivna terapija i pauziranje barem tri utakmice," po povratku u Selo izjavio je dr. Miškulin.

Valja spomenuti i odličnog Domagoja Duvnjaka koji je odlično zamijenio inače nezamjenjivog Balića: "Meni je ovo jedna od najtežih utakmica koje sam igrao i to odmah u mojem prvom olimpijskom susretu. Počeli smo sjajno što je zasigurno rezultat buđenja u šest ujutro posljednjih nekoliko dana. Dugo smo ih lomili da bi nas kasnije poremetila ozljeda Balića. Nismo se ni oporavili kad nas je dočekala velika kriza od 47. minute iz koje smo se, na svu sreću, uspjeli izvući."

Očekivano, Duvnjak se pobliže osvrnuo i na nove planove za igri bez Ivana: "Ako Ivano neće moći spreman sam preuzeti odgovornost. Momci su me izvrsno primili, kao da sam s njima već deset godina i tu neće biti nikakvih problema."

"Nakon što sam već tri mjeseca bez prave utakmice moram priznati da je ovo danas bilo naporno, no polako, ko "dizelaš" se zagrijavam. Bitno je da smo mi pobijedili, a sve ostalo će s vremenom sjesti na svoje mjesto", za kraj je izjavio Petar Metličić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!