Ostali sportovi

Velika trojka maršira naprijed

Vedran Babić • srijeda, 13.08.2008.
Velika trojka maršira naprijed
Foto: EPA

Poznati su svi četvrtfinalisti olimpijskog turnira u Pekingu. Nadal, Đoković i Melzer su taj status izborili prvi, a pridružio im se i prvi nositelj Roger Federer, te branitelj bronce iz Atene, Fernando Gonzalez, kao i James Blake i Paul–Henri Mathieu. Gael Monfils iznenadio je Davida Nalbandiana...

Od ponedjeljka prvi tenisač svijeta, Rafael Nadal, nastavlja svoj pohod ka olimpijskoj medalji. Nakon što je u prvom kolu ispustio set protiv Staracea, u iduća je dva meča izgubio ukupno devet gemova. Jučer samo tri protiv Hewitta, a danas šest protiv Rusa Igora Andrejeva. Za sat i pol igre bilo je 6:4 i 6:2 za Nadala. Andrejev je u istoj fazi natjecanja ispao i prije četiri godine u Ateni kada ga je porazio kasniji osvajač zlatne medalje Nicolas Massu.

U četvrtfinalu 22-godišnji Španjolac igrat će protiv Austrijanca Jurgena Melzera. U svom drugom nastupu na OI, Melzer je porazio 77. tenisača svijeta Lu Yen – Hsuna iz Kineskog Tajpeha sa 6:2, 6:4 i tako mu pokvario sutrašnju proslavu 25. rođendana.

Vezane vijesti

Vjerni pratitelj vodećeg dvojca na ATP listi, Novak Đoković, samo se u prvom setu mučio protiv Mihajla Južnog, da bi u drugom podigao tempo igre na koji protivnik nije imao odgovora. U konačnici, bilo je 7:6 (3) i 6:3 za srpskog tenisača, koji je prekinuo mini seriju od dva uzastopna poraza protiv Južnog.

Roger Federer, poput Đokovića, još uvijek nije izgubio set u Pekingu. Danas se osvetio Tomašu Berdychu (6:3, 7:6 (4)), koji ga je prije četiri godine kao nadolazeći tinejdžer šokirao u Ateni. Švicarac je rutinirano uzeo prvi set, ali je Berdych naizgled zakomplicirao meč ranim breakom u drugom setu, kojeg ipak nije uspio zadržati.

Od tog dvoboja drugog kola u Ateni, Federer je sada osvojio 18 od posljednjih 19 setova protiv Berdycha.

Čileanac Fernando Gonzalez poigrao se s omalenim Belgijcem Olivierom Rochusom (6:0, 6:3) za 57 minuta i održao na životu svoju nadu za ponavljanje atenske bronce, a sljedeći protivnik mu je Paul – Henri Mathieu, koji je sa 6:3 i 7:5 porazio Nicolasa Kiefera.

Četvrtfinale je izborio i Amerikanac James Blake. 28-godišnjaku su ovo prve Igre, a u osmini finala Gilles Simon nije mu pružio pravovaljani otpor. Blake je izgubio samo šest gemova i za plasman u polufinale protivnik će mu biti Federer.

U posljednjem meču dana Gael Monfils pobrinuo se za najveće iznenađenje osmine finala. Monfils je sa 6:4, 6:4 bio jači od sedmog nositelja Davida Nalbandiana i izborio četvrtfinalni susret s Novakom Đokovićem.

Osmina finala, tenisači: Federer (Švicarska, 1) – Berdych (Češka, 17) 6:3, 7:6 (4), Blake (SAD, 8) – Simon (Francuska, 10) 6:4, 6:2, Mathieu (Francuska) – Kiefer (Njemačka) 6:3, 7:5, F. Gonzalez (Čile, 12) – O. Rochus (Belgija) 6:0, 6:3, Monfils (Francuska) - Nalbandian (Argentina, 7) 6:4, 6:4, Đoković (Srbija, 3) – Južni (Rusija, 13) 7:6 (3), 6:3, Melzer (Austrija) – Lu (Kineski Tajpeh) 6:2, 6:4, Nadal (Španjolska, 2) – Andrejev (Rusija) 6:4, 6:2.

Parovi, osmina finala: B. Bryan/M. Bryan (SAD, 1) - Knowle/Melzer (Austrija) 7:6(2), 6:4, Guccione/Hewitt (Australija, WC) - Nadal/Robredo (Španjolska, 6) 6:2, 7:6(5), Federer/Wawrinka (Švicarska, 4) - Tursunov/Južni (Rusija) 6:4, 6:3, Bhupathi/Paes (Indija, 7) - M. Melo/Sa (Brazil) 6:4, 6:2, Andrejev/Davidenko (Rusija, 8) - Darcis/O. Rochus (Belgija) 7:6(6), 6:2, Clement/Llodra (Francuska) - A. Murray/J. Murray (Velika Britanija) 6:1, 6:3, Aspelin/T. Johansson (Švedska) - Almagro/Ferrer (Španjolska, 5) 7:6(6), 6:4, Fyrstenberg/Matkowski (Poljska) - Damm/Vizner (Češka) 1:6, 7:6(3), 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!