Ostali sportovi

"OI traže previše od nas"

Ivor Krapac • srijeda, 13.08.2008.
"OI traže previše od nas"
Foto: EPA

Nakon razočaranja na Masters Series turnirima u Sjevernoj Americi, s porazima od Gillesa Simona u Torontu i Ive Karlovića u Cincinnatiju, Roger Federer je, čini se, ponovno na pobjedničkom putu...

Tomaš Berdych priključio se Dmitriju Tursunovu i Rafaelu Arevalu na listi "žrtava" Rogera Federera na olimpijskom teniskom turniru u Pekingu. Kao i protiv Tursunova i Arevala, Federer je i u osmini finala protiv Berdycha slavio bez izgubljenog seta, slomivši svog "krvnika" otprije četiri godine s OI u Ateni, a zasad odlično gura i u paru sa Stanislasom Wawrinkom. I u toj konkurenciji dohvatio je četvrtfinale.

Naporan program već je iza Švicarca, a jednaki napori mogli bi ga čekati i u nastavku OI s obzirom da je još uvijek "živ" u singlu i paru. Kad se pobjeđuje, sve je lakše, no još uvijek aktualni svjetski broj jedan svejedno je izrazio nezadovoljstvo zgusnutim rasporedom: "To mi nije najjasnije, ne shvaćam zbog čega se ovako veliki turnir ne igra, recimo, deset dana. Mislim da se ovako ipak previše traži od nas."

Vezane vijesti

Pobjede u dva seta u singlu olakšavaju stvar, a današnja protiv Berdycha bila je bitna i zbog toga što ga je Čeh 2004. šokirao u drugom kolu OI u Ateni. U međuvremenu je Federer slavio u svih šest međusobnih susreta, danas i sedmi put: "Izbacio sam ono u Ateni 'iz sistema' čim sam ga prvi put pobijedio... Ipak, lijep je osjećaj uzvratiti mu na olimpijskoj sceni."

"Naravno da ostaje u pamćenju kad izgubiš na tako velikom turniru", prisjetio se Švicarac još jednom poraza u Ateni prije nego se vratio u sadašnjost: "Dobar je igrač, ova mi pobjeda puno znači jer mislim da mi je to bio prvi pravi izazov ovdje."

Među posljednjih osam slijedi James Blake, protiv kojeg Federer ima 8-0 u međusobnom omjeru, sa samo jednim izgubljenim setom u tih osam mečeva, 2006. u četvrtfinalu US Opena. Odlična najava za četvrtak iz Švicarčevog kuta gledanja, no ni Amerikanac se ne misli predati.

"Ako će biti prejak za mene, što se može", najavio je Blake, dodajući da nije izgubio nadu: "Svaki put kad sam igrao protiv njega, imao sam osjećaj da mogu dobiti." Osam puta ga je osjećaj prevario, stiže nova prilika...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!