Nogomet

"Rijeka poznata van granica"

Zoran Zdelar • utorak, 02.09.2008.
"Rijeka poznata van granica"
Foto: Sandro Donda

Prošlo je otprilike 100 dana otkako je čelno mjesto na Kantridi napustio Robert Ježić, a umjesto njega stigao Ivan Vanja Frančišković. Na Kantridi je povodom toga održana konferencija za novinare kako bi predsjednik s direktorom i sportskim direktorom sagledao učinjeno u tom razdoblju...

Nakon vrlo lošeg ulaska u sezonu, Rijeka se ipak ubrzo našla na ljestvici tamo gdje i pripada – u samom vrhu. Trenutno se drugo mjesto dijeli s još nekoliko klubova, a zadovoljstvo je na Kantridi očigledno. Predsjednik Ivan Vanja Frančišković vrlo je zadovoljan obavljenim poslom u protekla tri mjeseca, a to nije ni pokušao sakriti.

"Što se tiče sportskog dijela znate da smo na proljeće bili predzadnja momčad po bodovima, da nas je napustilo 12 igrača te je naprasno morao otići i trener. Zaista, našli smo se u jednoj situaciji koja nije bila obećavajuća, no na skupštini sam najavio da ćemo se bazirati na timskom radu i pojedinačnoj odgovornosti te da ćemo se osloniti na igrače iz ovog kraja. Posebno mi je drago da se nakon dugo vremena stvara kostur momčadi s igračima iz naše, ali i Istarske županije, dakle taj bazen koji je uvijek bio rasadnik dobrih, mladih igrača", kazao je Frančišković, te zatim nastavio.

"Mi danas imamo osam igrača koji već igraju za prvu momčad ili su na vratima prve momčadi: Radman, Ljubović, Budicin, Turkalj, Pamić, Križman, Kreilach i Tadejević. Jasno, ne možemo igrati samo s našim igračima, već i s pojačanjima smo pogodili jer nismo pod svaku cijenu kupovali skupe i stare igrače. U prvih šest kola smo pokazali da se i bez nekog velikog novca i zvučnih pojačanja može ostvariti dobar rezultat i respektabilna momčad. Tu je u prvom redu Landeka koji iz utakmice u utakmice igra sve bolje, Matko koji će tek pokazati, Bodrušić koji je zadovoljio, Tapalović koji ulazi u formu, Cerić koji dirigira obranom i čovjek od kojega osobno najviše očekujem, Ramon Fernandez koji je pokazao dobru igru protiv Slaven Belupa", rekao je predsjednik Rijeke o prinovama.

Chievo - Rijeka

Prijateljski dvoboj s Chievom u Veroni na rasporedu je u subotu s početkom u 15 sati. Momčad Rijeke će prije toga boraviti na otoku Krku, gdje će održati mini-pripreme kako bi u još boljem stanju dočekali nastavak prvenstva.

"Želimo postati klub koji se neće samo natjecati u 1. HNL, već da stvaramo igrače u omladinskom pogonu te da oni zaigraju u Rijeci i dokažu se. Posebno me raduje što je naš direktor Rubeša povezan s mnogim klubovima u Europi i svijetu iz čega je proizašla suradnja s Estudiantesom. Nastojimo napraviti ono što se od nas očekuje - da Rijeka bude poznata ne samo u Hrvatskoj, nego i van granica. Ono na što apeliram, ali i očekujem, je da će se publika vratiti na stadione što mi bolje budemo igrali", zaključak je Frančiškovića.

Direktor Mario Rubeša otkako je preuzeo odgovornu funkciju uspostavio je vrlo dobre kontakte s nekoliko inozemnih klubova. Osim spomenutog Estudiantesa, Rubeša je u dobrim odnosima s talijanskim Udineseom, a nedavno je bio i u radnom posjetu njemačkom Schalkeu. Ovog je tjedna na rasporedu prijateljska utakmica Rijeke u Veroni protiv Chieva, i nema sumnje da će se ta prilika također iskoristiti za uspostavu dobrih odnosa između dva kluba.

Rubešu je poprilično zasmetao način na koji je Nikola Šafarić napustio klub. Osim što nije opravdao uloženo, veznjak je uvrijedio Rijekina direktora kazavši da odlaskom u Slaven Belupo istovremeno odlazi i u sređeniji klub. "Ne mogu izdržati, a da se na to ne osvrnem, jer Šafarić nikada nije, niti će ikada igrati boljem klubu nego što je Rijeka. Imao je priliku "pričati" na terenu dok je igrao za Rijeku i opravdati barem petinu uloženoga u njega. Trebao bi biti korektan prema Rijeci koja mu je pružila šansu i ukazala maksimalno povjerenje", rekao je direktor Rijeke.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!