Nogomet

"Hrvatska igra moderan nogomet"

Ante Pažanin, Vedran Attias • subota, 06.09.2008.
"Hrvatska igra moderan nogomet"
Foto: Davor Sajko

Bez puno filozofije, izbornik Kazahstana jednostavno se divio načinu na igra hrvatska nogometna reprezentacija i zaista je bilo ugodno slušati komplimente na račun naše najbolje vrste...

Nizozemski stručnjak Arno Pijpers nije bio previše razočaran: "Rekao sam svojim igračima da će ovo biti jako teška utkamica i neka igraju što bolje znaju i mogu. Prije dvije godine smo igrali u Portugalu i ovo je bila slična utakmica. Nama može biti samo kompliment što su se igrači Hrvatske tako trudili protiv nas."

Nije tu stao izbornik gostiju: "Hrvatska igra tako dobro da to već svi znaju. Imaju u momčadi takvu kvalitetu da je to strašno." Njegovi igrači nisu mogli parirati: "Ritam u prvom dijelu bio je tako žestok da smo zaista nismo mogli pratiti, no golove su dali iz dvije izgubljene lopte i to me malo razočaralo."

Od naših igrača nije htio nikoga posebno istaknuti nego je samo rekao kako naša reprezentacija igra odličan nogomet: "Igrači Hrvatske su majstori svaki na svojoj poziciji, no i apsolutno su uigrani i mijenjaju konstantno pozicije te se nadopunjavaju tako dobro da je jako teško igrati protiv takve momčadi. Hrvatska igra jako moderan nogomet."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!