Nogomet

Nije to bio njihov dan

Tomislav Pacak • srijeda, 10.09.2008.
Nije to bio njihov dan
Foto: Davor Sajko

U slabom nastupu hrvatske reprezentacije teško je pronaći pozitivne likove, jer onih negativnih - bilo je puno više...

Stipe Pletikosa: Iako nije direktno kriv niti za jedan pogodak, Plete je bio statist kod engleskih udaraca i time sigurno nije zaslužio prolaznu ocjenu. Prošao je baš kao i sa Spartakom protiv Dynama - vrlo, vrlo loše.

Vedran Ćorluka: Počeo dobro, dosta ofenzivno i s nekoliko dobrih prodora, ali nakon što su se Englezi razmahali stisnut na našu polovicu gdje je bilo i previše posla. Nije se uspio nametnuti, ugasio se nakon dobrog starta.

Robert Kovač: Utakmicu će pamtiti po crvenom kartonu koji snosi veliki dio važnosti za ovako težak poraz Hrvatske. Kovaču bi možda neki sudac i progledao kroz prste, no kada god tako idete laktom - znate da postoji opasnost za ovakav start. Iskusan igrač poput Kovača to bi morao znati, a ovako je ispao - tragičar.

Josip Šimunić: Vodio tešku bitku s Heskeyjem, dobio dosta duela, ali nije to bilo dovoljno za ovakvu utakmicu. Zapazili smo i nekoliko "šimunićevskih" startova koji su, srećom, ovoga puta prošli nekažnjeno.

Danijel Pranjić: Među najlošijima na terenu, a s obzirom da je njegov igrač postigao tri pogotka - slobodno možemo reći da je ovo najlošija Pranjićeva utakmica u karijeri. Pokazalo se da "Pranja" ipak ne može obrambenu fazu odraditi kako bi Bilić volio kad se namjeri na tako kvalitetnog suparnika.

Darijo Srna: Među "prolaznima" - startao odlično, s Ćorlukom radio "dar-mar" po toj strani, ali izostali su pravi ubačaji iz kornera, kao i iz igre. Žalit će i za onim slobodnjakom na idealnoj poziciji u prvom dijelu, a za pohvalu je asistencija Mandžukiću za pogodak.

Niko Kovač: Kapetan se trudio, ali nije se nametnuo u ovoj utakmici, stvari su sjele na svoje mjesto. A "stvar" je da je Frank Lampard kvalitetniji igrač od "Poglavice", koliko god puta Kovač to nadoknadio borbenošću i srčanošću.

Luka Modrić: Među onima od kojih smo očekivali više, ali bez podrške drugih igrača Modrić se izgubio u sivilu hrvatske reprezentacije. Definitivno to nije bio Lukin dan, no to može reći i većina njegovih suigrača.

Ivan Rakitić: Razočarao, kao i ostatak momčadi. Dojam je, ipak, da je nedostajao Niko Kranjčar koji donosi malo više kreacije u igri, iako je Rakitić definitivno pokazao da je igrač za budućnost, ali i sadašnjost hrvatskog nogometa.

Ivica Olić: Pored Terryja i Ferdinanda jednostavno ostao - nevidljiv. Brzina nije pomogla, jer brzi su bili i Englezi, pravih lopti iz vezne linije nije bilo, a kada je tako - Olić nije napadač koji može sam preuzeti stvari u svoje ruke.

Mladen Petrić (do 56. minute): Slično kao i Olić, bez prave šanse pored izvrsnih engleskih stopera. Mladen se trudio i pokušavao, no - nije išlo.

Dario Knežević (od 56. minute): Trebao je pokrpati rupu u obrani nastalu izlaskom Kovača, no curilo je na sve strane i Knežević se u toj igri nije snašao.

Nikola Pokrivač (od 62. minute): Ušao u razdoblju kada su nas Englezi "gazili" i to nije uspio preokrenuti.

Mario Mandžukić (od 73. minute): Mandžukić je, ipak, zaslužio "plus" zbog pogotka koji je ipak donekle spasio čast Hrvatske. Pokazao da ima "muda" i - mjesto u ovoj reprezentaciji.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!