Nogomet

Skupina G: Veliki Vukojevićev doprinos remiju

Tomislav Pacak • srijeda, 17.09.2008.
Skupina G: Veliki Vukojevićev doprinos remiju
Foto: EPA

Ognjen Vukojević imao je zapaženu ulogu u remiju kojeg je teškom mukom Arsenal izvukao u Kijevu - hrvatski reprezentativac izborio je jedanaesterac kojim je Dynamo poveo...

Odličan start Porta

Porto je pokazao da će ove godine doma biti vrlo opasan protivnik pobijedivši Fener s 3:1. Turci su lani bili ugodno iznenađenje natjecanja, a momčad su pojačali trenerom Aragonesom i Guizom, no u Portu su rano upali u rupu iz koje nisu pronašli izlaz.

U 10. minuti Raul Meireles lijepom je loptom uposlio Lisandra koji donosi rano veselje domaćim navijačima. Gosti se nisu ni snašli, a na semaforu je već bilo 2:0. Još jednu lijepu akciju Portugalac lijepim je volejem sa 16 metara goloom oplodio Lucho Gonzalez.

Lani prvi topnik Primere, Daniel Guiza, vratio je nadu gostima da mogu doći do bod(ov)a u Portu pogotkom u 29. minuti. Emre je prošao po lijevoj strani, Alexov udarac glavom brani Helton, no odbijanac u loptu posprema španjolski napadač. Međutim, svi pokušaji Fenera u drugom dijelu da dođe do izjednačenja nisu naišli na plodno tlo, a utakmicu je definitivno zapečatio golom u zadnjoj minuti Lino.

Gallas spasio Topnike u Kijevu

Arsenal je u Kijevu u potpunosti nadigrao domaći Dynamo, no zahvaljujući jako lošoj realizaciji Topnici su morali u zadnjim minutama spašavati i jedan bod.

Arsenal je propustio niz prilika - Adebayor je u 18. minuti imao zicera nakon pogreške obrane, Van Persie je u 40. minuti pogodio vanjski dio mreže, potom je Fabregas pucao ravno u vratara iz izgledne situacije, a u 52. minuti Van Persie puca iznad gola umjesto da doda usamljenom Adebayoru.

Kazna za silne promašaje stigla je u 63. minuti. Vukojević je u jednom duelu sa Sagnom pao, a sudac je to procijenio dovoljnim za najstrožu kaznu. Siguran je s bijele točke bio Bangoura.

Potom je kazna za promašaje stigla - domaće. Dynamo je u kontri imao odličnu šansu za riješiti utakmicu, ali nije je iskoristio, pa je Gallas nakon gužve u šesnaestercu Ukrajinaca zabio za konačnih 1:1.

Vukojević je odigrao zapaženo od samog početka, a u 82. minuti je dobio žuti karton nakon oštrog prekršaja na Theu Walcottu. Ne čudi koga je Ognjen odabrao za žestoki start...

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Porto3:1Fenerbahçe
Dynamo Kijev1:1Arsenal
1Porto 69:8+112
2Arsenal 611:5+611
3Dynamo Kijev 64:408
4Fenerbahçe 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!