Tenis

Ančić otvara za Hrvatsku

Ivor Krapac • četvrtak, 18.09.2008.
Ančić otvara za Hrvatsku
Foto: Kristijan Komarica

Mario Ančić i Thomaz Bellucci će u petak otvoriti susret Hrvatske i Brazila u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa u Zadru. Drugi meč prvog dana odigrat će Ivo Karlović i Thiago Alves...

Nije bilo baš nikakvih iznenađenja u izboru igrača za singl u ogledu koji će započeti sutra u 14 sati u dvorani na Višnjiku. S obzirom na izostanak Marina Čilića, kojeg, kao što znamo, neće biti zbog upale živca lica, Goran Prpić nije mogao drugo nego odabrati Ivu Karlovića i Marija Ančića, dok se gostujući izbornik Francisco Costa odlučio za Thomaza Belluccija i Thiaga Alvesa.

Hrvatska će do tri boda u ovom susretu očito pokušati doći u singlu. Prpić je za subotnje parove (15 h) nominirao Lovra Zovka i Roka Karanušića, dok se Brazilci uzdaju u svoju jaku kombinaciju Marcelo Melo/Andre Sa i u paru su objektivno veliki favoriti. No, hrvatski izbornik, dakako, još može izmijeniti nominirani par najkasnije sat vremena prije predviđenog početka meča, možda se i dogodi ako bude trebalo...

U nedjelju u podne dan će tradicionalno otvoriti vodeći igrači reprezentacija, Karlović i Bellucci, a za kraj su na redu Ančić i Alves, drugi reketi oba sastava.

"Govorilo se otpočetka da imam slatke brige, jednako kvalitetne igrače u reprezentaciji", kazao je hrvatski izbornik o situaciji koja je vrijedila dok je još mogao računati na Čilića - s Marinovim izostankom stanje se ipak promijenilo.

"Čilić je imao dobre rezultate i formu, osvojio je New Haven, igrao dobro i u New Yorku... No, i dalje imamo dva jako kvalitetna singl-igrača, to što nema Čilića zatvara mogućnost drugih kombinacija, ali mislim da je kvaliteta naše reprezentacije i dalje jako velika", dodao je Prpić.

"Svaka situacija kad izgubiš nekog igrača je teška, kad se netko razboli ili ozlijedi reprezentacija ne može nastupiti u najjačem sastavu", nastavio je izbornik o problemima koji su već stalna hrvatska pratnja u Davis Cupu.

Ako je ikakva utjeha i ako je se uopće može naći, sadašnje stanje nije kraj svijeta, lani protiv Britanaca u Wimbledonu je ipak bilo teže. Tada nije bilo Karlovića, ni ozlijeđenog Ančića, a Ivan Ljubičić je u zadnji čas otpao zbog bubrežnih kamenaca, jasno da Prpiću nije bilo teško reći da je ovo bolja situacija.

Ivo Karlović izrazio je posebno zadovoljstvo podlogom koja je, kako kaže, "jako brza", forma je u redu, dok je Mario Ančić spreman za prvi meč nakon dva mjeseca bez natjecateljskog tenisa. S terena ga je udaljila viroza, no nije se zapustio.

"Osjećam se odlično, stoji da je dva mjeseca bez mečeva dugo razdoblje, no kondicijski trener Krolo i ja napravili smo pravi posao u tjelesnoj pripremi. A kako je i Karlo kazao, ovog tjedna trenirali smo zbilja jako dobro", isijavao je Mario optimizam uoči zadarskog vikenda.

Roko Karanušić i Lovro Zovko dobit će priliku u paru, kako je Roko uz smijeh rekao: "Očekivano, igramo svaki tjedan zajedno, jako smo uigrani, bilo je realno očekivati da ćemo igrati i realno je očekivati da dobijemo." Naravno, nemojte ga shvatiti ozbiljno, iako je i Zovko potvrdio riječi svog subotnjeg partnera.

Brazilski izbornik Francisco Costa najavio je veliku borbu i vjeru da baš u svakom meču njegova reprezentacija može uzeti bod, a ostao je iznenađen jedino Prpićevim izborom u paru. Što se tiče boravka u Zadru, sve je sjajno, svi su gostoljubivi i nasmijani - no to smo i očekivali, zar ne?

Hrvatska - Brazil, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Petak, 14 sati: Ančić (Hrvatska) - Bellucci (Brazil), Karlović (Hrvatska) - Alves (Brazil).

Subota, 15 sati: Karanušić/L. Zovko (Hrvatska) - Melo/Sa (Brazil).

Nedjelja, 12 sati: Karlović (Hrvatska) - Bellucci (Brazil), Ančić (Hrvatska) - Alves (Brazil).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!