Tenis

Ančićev uspješni povratak

Ivor Krapac • petak, 19.09.2008.
Ančićev uspješni povratak
Foto: Kristijan Komarica

Mario Ančić napravio je ono što smo od njega i očekivali na otvaranju susreta Hrvatske i Brazila u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Drugi hrvatski reket nadjačao je prvog brazilskog, ljevorukog Thomaza Belluccija, uspješno se vrativši na teren nakon gotovo dva mjeseca stanke...

Mario Ančić već se vraćao i nakon dužih i težih pauza nego što je ova koju je uzrokovala ovoljetna viroza, ovog je puta to trajalo "tek" dva mjeseca, od druge polovice srpnja, no nakon bilo kakve stanke nikad se nije lako vratiti. Dvojba kako bi to moglo izgledati ipak je postojala, no Mario se protiv Thomaza Belluccija pobrinuo da ta dvojba ubrzo nestane.

Bez obzira na sav napredak koji je 20-godišnji ljevoruki Brazilac ostvario u ovoj sezoni, Mario je ipak bolji igrač i pokazao je da je bolji od svog protivnika slomivši ga sa 6:2, 7:6(4) i 7:6(3) nakon dva sata i 37 minuta igre. Moglo je i lakše i nešto brže, ali ne treba se buniti.

Vezane vijesti

Početak je bio kao iz snova, no objektivno - na početku je bilo i najlakše. Ako si svjež, kvalitetan i motiviran kao što je Ančić bio na otvaranju ovog meča, suparnik je u drugom planu, a to je u ovom slučaju značilo dva breaka, ranih 4:0 i prvi set u torbi.

Odlično je počelo i u drugom, ponovno s ranim breakom i odlaskom do 6:2 i 2:0, ali i Bellucci je morao nešto pokazati. Uspio je vratiti izgubljeni servis i poravnati na 2:2, dok je u nastavku seta, prije tie-breaka, ozbiljno zaprijetio i u osmom gemu, kad je Mario držao za 4:4 nakon 0:30.

Tie-break je, pokazalo se, odlučen već u prvom poenu. Ančić je uzeo mini-break za 1:0 i do kraja više nije popustio na servisu, došavši do velikog i teško dostižnog vodstva.

Treći set također je riješen tek u tie-breaku, no nije moralo biti tako. Mario je sve držao u svojim rukama nakon breaka u šestom gemu, za vodstvo od 4:2, imao je meč-loptu na Belluccijevom servisu pri zaostatku od 5:2 na kojoj, doduše, nije mogao puno (servis-winner Brazilca), imao je 5:3 i 30:15 na servisu... Nije držao.

Prije tie-breaka Ančić je prošao i opasnu situaciju na servisu kod 5:5, kad se izvukao nakon 0:30, dok je posao završio s dva mini-breaka u 13. gemu, za 2:0 i 7:3. Za početak, sasvim dovoljno, na redu je Ivo Karlović i njegov ogled s Thiagom Alvesom...

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu, Hrvatska - Brazil 1-0:
Ančić (Hrvatska) - Bellucci (Brazil) 6:2, 7:6(4), 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!