Nogomet

Skupina A: Chelsea bez pobjede i Drogbe

Petar Plevnik • srijeda, 01.10.2008.
Skupina A: Chelsea bez pobjede i Drogbe
Foto: EPA

Nakon šokantne pobjede u prvom kolu u Rimu, rumunjski Cluj uspio je ostati neporažen i protiv moćnog Chelsea, koji je osim dva boda, čini se na duže vrijeme, ostao i bez Didiera Drogbe. Roma se pak pobjedom u Bordeauxu vratila u igru za drugi krug...

Transilvanija sanja i dalje

Iako je uoči gostovanja u Transilvaniji Chelsea slovio za apsolutnog favorita, neriješeni ishod mogao bi za Luiza Felipea Scolarija vrlo lako postati najmanji problem. Naime, u drugom poluvremenu susreta zbog ozljede igru je morao napustiti Didier Drogba, a čini se da je riječ o težoj ozljedi.

Rumunji su očekivano prepustili inicijativu gostima, orijentiravši se pritom na neugodne kontranapade. U nastavku susreta Scolari je uz Drogbu i Kaloua u napadu pridodao i Anelku, no ni to nije pomoglo u probijanu čvrste rumunjske obrane. Štoviše, u posljednoj fazi susreta Trica je pogodio vanjski dio Čehova gola.

Roma ponovno u igri

Kada je nakon 18. minuta igre pogotkom igrača Milana na posudbi Gourcuffa s ruba 16-erca Bordeaux stigao u vodstvo, malo tko je pomislio da će Rimljani kući pjevajući. Detalj koji je promjenio tijek susreta zbio se u 36. minuti, nakon što Carlos Henrique zbog opasnog starta zarađuje izravni crveni karton i ostavlja svoju momčad s igrače manje na terenu.

Domaćini su nekako izdržali do odmora, no u nastavku spasa nije bilo. Ključan potez napravio je trener gostiju Spaletti uvevši u 52. minuti u igru Julia Baptistu. Pritisak Rome isplatio se u 64. minuti kada Vučinić pogotkom glavom nakon kornera De Rossija donosi Rimljanima izjednačenje. Svoj ulazak u igru Baptista je opravdao najprije u 71. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem za 1:2, da bi u 83. minuti Brazilac iz blizine pogodio za konačnih 1:3.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CFR Cluj0:0Chelsea
Bordeaux1:3Roma
1Roma 612:6+612
2Chelsea 69:5+411
3Bordeaux 65:11-67
4CFR Cluj 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!