Nogomet

"Hrabri, agresivni i moćni"

Tomislav Pacak • četvrtak, 02.10.2008.
"Hrabri, agresivni i moćni"
Foto: Davor Sajko

(Iz Praga za Sportnet.hr Tomislav Pacak) Imao je u čemu uživati Branko Ivanković nakon što je njegova momčad odigrala 3:3 u Pragu i tako se preko Sparte plasirala u Ligu Uefe...

Ivanković je na početku iskazao veliko zadovoljstvo rezultatom, igrom i nastupom svoje momčadi, a istaknuo je i ulogu navijača: "Zelim istaknuti učešće naših navijača u bodrenju, dali su nam doprinos koji želimo i trebamo od navijača."

Formacija s tek jednim pravim napadačem bila je iznenađenje, no trener Dinama ne smatra da je to nešto bitno promijenilo u igri: "Mi u principu igramo u tom rasporedu, ali jasno da je želja bila da kompaktnom igrom ne dozvolimo protivniku kombinatoriku i da onda agresivnom transformacijom slomimo tempom i snagom svog protivnika. U tome smo uspjeli, do 95. minute smo ih napadali i pred njihovim golom ili korner zastavicom da ih odmaknemo od svog gola."

Ivanković nije bježao od činjenice da je Dinamo primao jeftine pogotke: "Golovi koje smo primili jesu jeftini, ali - prvi gol bio je iz zaleđa, a drugi je bio zaista nepotreban jedanaesterac, a čak mislim da je to i sudac mogao progledati kroz prste jer namjere zaista nije bilo. Takve golove dakako treba svesti na najmanju mjeru. No obrana je, kao i cijela momčad odigrala herojsku utakmicu i zaslužili su to slavlje koje su si priuštili."

Što je Tanac rekao igračima u poluvremenu? "U poluvremenu sam ih ohrabrio, jer smo pokazali da smo bolja momčad, da diktiramo igru, pa i rezultat. Mi smo uz tih 2:2 stvorili još nekoliko dobrih šansi, pa sam im rekao da tako moramo nastaviti i dalje, da moramo težiti zabiti pogodak. Upozorili smo ih na potencijalne poteze domaćeg trenera, da nas ništa ne iznenadi."

Posljednjih deset minuta Dinamo je teško živio: "Naravno da je bilo neizvjesnosti u završnici, jer nikad ne znaš s tim dugim loptama gdje će završiti. Ali imali smo i mi dobre šanse tada, utakmica se potpuno otvorila i jasno da je bilo šanse da primimo i četvrti pogodak."

Ivanković je zamoljen da usporedi ovu pobjedu s onom u Amsterdamu: "Meni je svaka pobjeda jako draga, ova mi je izuzetno draga, u nedjelju s Osijekom će mi opet biti draga. Jasno da je u Amsterdamu pobjeda nešto posebno, ali sada smo po drugi puta izborili Ligu Uefe, a to je za nas izuzetan rezultat, prilika da steknemo iskustvo u europskim utakmicama."

Organiziranog slavlja neće biti u Zagrebu gdje se Dinamo vraća večeras: "Nikakvo slavlje nije dogovoreno, u nedjelju već imamo utakmicu s Osijekom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!