Zimski sportovi

Rangersi i Penguinsi otvorili pobjedama

Krešimir Ferlak • nedjelja, 05.10.2008.
Rangersi i Penguinsi otvorili pobjedama
Foto: EPA

Nova sezona NHL lige otvorena je u Pragu i Stockholmu. Te dvije prekrasne europske prijestolnice bile su više nego dostojan domaćin prvim utakmicama sezone najjače svjetske hokejske lige...

U Pragu su se sastali Tampa Bay i New York Rangersi. Odlična atmosfera na tribinama i jako dobra predstava na ledu. U prvom periodu pogodaka nije bilo, iako smo vidjeli nekoliko odličnih šansi na obje strane. Momčadi su igrale prilično izjednačeno i mijenjale se u napadima praktički iz minute u minutu, a Tampa je nekako ostavila malo bolji dojam. Ipak, sve se to promijenilo u drugom dijelu.

Rangersi su puno čvršće i odlučnije ušli u drugi period. To se najbolje vidjelo po udarcima, jer su u tom dijelu igre Rangersi uputili čak 16, a Tampa samo tri udarca. U prilikama je prednjačio Markus Naslund koji je imao nekoliko odličnim šansi, a jednu od njih je i kapitalizirao manje od dvije minute prije kraja perioda. Nakon odličnog dodavanja svog kolege iz napada Scotta Gomeza, Naslund je pogodio za prvi pogodak sezone i svoj prvi pogodak u dresu Rangersa.

U treći dio je i Tampa ušla nešto odlučnija i to im se brzo isplatilo. Sada je dvojac iz prvog napada Lightninga uspješno odigrao kombinaciju. Novi kapetan Vincent Lecavalier je pronašao Martina St.Louisa koji se poput brzog vlaka sjurio kroz obranu Rangersa i izjednačio. Ipak, Rangersi nakon toga podižu u višu brzinu i uskoro stiže pobjednički gol. U situaciji sa igračem više, Brandon Dubinsky pronalazi put kroz gužvu i pločica vara Mikea Smitha. Smith je inače obranio čak 39 udaraca, ali dva nije i to je bilo dovoljno za pobjedu Rangersa.

Nešto sjevernije, u Stockholmu, sastali su se stari poznanici iz konferencijskih doigravanja, Ottawa i Pittsburgh. Ovdje nije bilo previše vremena za upoznavanje ekipa i ulazak u utakmicu, jer je pogodak pao iz prvog udarca na gol! Tyler Kennedy je prošao iza vratiju Ottawe i iz blizine matirao Martina Gerbera za vodstvo Penguinsa u već 40.-oj sekundi. Nakon početnog šoka, Senatorsi se vračaju u igru i preko Sheana Donovana stižu do poravnanja rezultata. Vrlo izjednačena igra i neodlučeno nakon prvog perioda.

U nastavku je Ottawa izgledala bolje, ali nakon jedne velike pogreške, kada je Ottawa imala igrača više, Evgeni Malkin je sam krenuo u kontru i lijepo poentirao za novo vodstvo Pittsburgha. Ipak, Ottawa se brzo vraća u igru. Situaciju sa igračem više, Senatorsi ovaj put koriste i njihov glavni strijelac Dany Heatley izjednačuje rezultat. No, niti tu nije bio kraj uzbuđenjima u drugom periodu. Ovoga puta Pittsburgh je sa igračem više, a njihovu neopreznost u obrani koristi Jason Spezza i donosi vodstvo Ottawi. U treći period je tako momčad Ottawe ušla sa prednošću.

Odmah na početku trećeg dijela, Sidney Crosby kreće u jedan od svojih poznatih solo prodora, nalazi usamljenog Roba Scuderija, koji ne griješi i poravnava rezultat. Nakon toga, do kraja utakmice, rezultat se više nije mijenjao, iako je bilo podosta prilika. Ušlo se tako u produžetak od pet minuta i kada su svi već očekivali penale, Pittsburgh je došao do pobjede. Čovjek koji je otvorio utakmicu pogotkom, sada ju je i zatvorio. Tyler Kennedy je ponovno pogodio i donio Pittsburghu prva dva boda u sezoni.

Na otvaranju sezone, tako su Rangersi i Penguinsi stigli do pobjeda. Bile su to zaista dvije odlične utakmice, pune tempa, odličnih akcija i pogodaka, u kojima su uživali i navijači na tribinama, i igrači, a i gledatelji pred malim ekranima. Danas se ponovno sastaju isti suparnici i ne treba sumnjati da ćemo opet vidjeti dvije odlične utakmice američko-kanadske hokejske lige na europskom ledu.

Nhl, rezultati, : Tampa Bay – NY Rangers 1:2, Ottawa – Pittsburgh 3:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!