Nogomet

"Napravit ćemo sve da pobijedimo Japan"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 06.10.2008.
"Napravit ćemo sve da pobijedimo Japan"

Očekivane su rezultate postigli malonogometaši u trećem kolu SP-a. Trijumfirale su danas, naime, sve reprezentacije koje su izborile ili će prolaz u četvrtfinale tražiti u četvrtom kolu.

Visoku pobjedu Rusije nad Solomonskim otocima obilježio je ruski malonogometaš Pula koji je postigao devet zgoditaka. "Znali smo sve o brazilskoj rekordnoj pobjedi nad Guatemalom iz 2000. pa smo i nakon što smo osigurali pobjedu nastavili ozbiljno i maksimalno koncentrirano. Napravit ćemo sve da se kvalificiramo u sljedeći krug. "

Izbornik Solomonskih otoka nije bio nezadovoljan učinkom svoje momčad već je istaknuo sam plasman na svjetsku smotru kao veliki uspjeh. "Veliki je uspjeh za nas i našu državu sam plasman na Svjetsko prvenstvo. Bilo je ovo jedno veliko iskustvo, igrali smo protiv jakih protivnika i puno naučili. Danas u prvom poluvremenu nismo igrali dobro, nakon stanke smo bili bolji", pomalo i uz smijeh je rekao Wai'ia.

U drugom susretu A skupine Japan je bez većih muka svladao Kubu te tako produžio nade u drugo kolo do susreta s Rusijom u posljednjoj utakmici. "Vidi se da smo napredovali. Imamo puno više samopouzdanja, nismo se predali nakon što je Kuba povela unatoč našoj dominaciji. Nastavili smo igrati inteligentno i zadržali ritam", rekao je ponajbolji igrač Japana danas Rikarudo Higa.

"Bili smo pod velikim pritiskom jer smo znali smo da bi pobjedom faktički osigrali četvrtfinale. Utakmicu smo izgubili u trenutku kada smo ostali s igračem manje.", mišljenje je kubanskog stratega Elddysa Valdesa.

U skupini B za prolaz će se dalje boriti Portugal i Paragvaj no ne u međusobnom dvoboju. Portugal će dočekati Tajland dok će Paragvaj imati nešto teži posao protiv Italije. "Igrali smo jako dobro danas, postigli dva rana pogotka što nam je omogućilo lakšu igru u nastavku. Pobjeda će nam dignuti moral i potpuno ćemo spremni dočekati susret protiv Tajlanda", mišljenje je strijelca sedmog pogotka za Portugal, Bibija.

"Znali smo da će ovo biti težak turnir no ipak smo razočarani. Nemamo iskustvo ni igrače kao ostale reprezentacije ali to nije nikakva isprika. Dobro smo se pripremili ali nismo uspjeli, idemo dalje.", rekao je nakon susreta iskusni Joe Hammes.

Tajland je u trećoj utakmici na SP-u poražen od Paragvaja s 8:0. "Znali smo da neće biti lako ali ovakav rezultat nismo očekivali. Mislim da je moje igrače svladao pritisak igranja ovako važne utakmice.", rekao je izbornik Tajlanda, Jose Pazos. "Sretan sam što sam nastupio na SP-u. Nadajmo se da ćemo se za četiri godine ponovno kvalificirati i postići bolji rezultat.", misli Eakapong Suratsawang, napadač Tajlanda i Chonburi Blue Wavea.

Walter Villalba pak Tajland vidi kao dobru reprezentaciju koja je ugodno iznenadila. "Nije bilo lako, Tajland je odlična reprezentacija koja nas je sve iznenadila. Iskoristili smo svoje šanse i sada smo potpuno koncentrirali na najtežu i najvažniju utakmicu protiv Italije. Napravit ćemo sve da pobijedimo jer jedino tako možemo izboriti prolaz u drugi krug."

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!