Nogomet

"U izjednačenoj smo skupini"

Marin Vuković • utorak, 07.10.2008.
"U izjednačenoj smo skupini"
Foto: EPA

Sportski direktor Udinesea Pietro Leonardi iznio je prve utiske nakon ždrijeba skupina Kupa Uefe, koji je trenutno drugoplasiranu talijansku momčad svrstao u skupinu sa zagrebačkim Dinamom.

Sudeći prema prvim komentarima iz redova talijanskog prvoligaša Udinesea, skupina u kojoj se našao i Dinamo trebala bi ponuditi dosta izjednačenih i neizvjesnih dvoboja. "Sve su to vrlo dobre momčadi s velikim tradicijama", procijenio je sportski direktor kluba Pietro Leonardi.

"Sada treba vidjeti koje ćemo utakmice odigrati kod kuće, a koje u gostima i tada će biti lakše iznijeti bilo kakve prognoze. Skupina mi se čini vrlo izjednačenom jer su to sve vrlo dobre momčadi", dodao je. Udinese inače proživljava najljepše trenutke u svojoj povijesti, trenutno su drugi na ljestvici Serie A i igraju dopadljiv nogomet. O njihovoj snazi govori i podatak kako su u Ligu Uefe ušli pobjedom nad dortmundskom Borussijom.

"Povijest nas uči da su sve momčadi opasne, ali ne smijemo gledati druge, nego samo sebe i svoju igru. Nismo bili favoriti ni protiv Borussije iz Dortmunda pa smo ih svladali. Tko god se plasirao u ovaj stupanj natjecanja, znači da je to i zaslužio", tvrdi Leonardi.

Udinese započinje natjecanje 23. listopada upravo protiv najjače momčadi u skupini, Tottenhama. "To je momčad bogate tradicije, velike povijesti, bit će to za nas veliki motiv." Nakon Spursa na stadion Friuli stiže zagrebački Dinamo i podrška gledatelja bit će vrlo bitna, pa se Leonardi nije propustio zahvaliti svojim navijačima: "Zahvaljujemo svima koji su nam ukazali povjerenje i kupili godišnje ulaznice, nadamo se velikom odzivu navijača i u Kupu Uefe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!