Rukomet

Osmorica ostaju neporažena

Goran Markuš • utorak, 14.10.2008.
Osmorica ostaju neporažena

Završeno je i drugo kolo Lige prvaka nakon kojeg još samo osam klubova ima potpuno čistu situaciju. Očekivano, pobjednički "vlakić" predvode Španjolci sa tri kluba, a slijede ih Nijemci sa dva dok Francuzi, Rusi i Mađari imaju po jedan neporažen klub nakon prva dva susreta rukometne Lige prvaka…

U skupini A sve je završilo kako se i očekivalo. Francuski Chambery je bez većih problema stigao do svoje druge pobjede protiv litvanskog Karysa koji unatoč velikih 14 golova njihovog najboljeg strijelca, Aidenjasa Malasinskasa nije uspio iznenaditi goste. Nakon poraza od Chamberya u prvom kolu Lige prvaka slovenska Pivovarna Laško odličnom obrambenom igrom stiže i do svoje prve pobjede. Žrtva je bio Hammarby koji sa -5 odlazi na poluvrijeme da bi u nastavku umor uradio svoje, a domaćin sa +13 mirno priveo susret kraju.

U skupini B favoriti su bez ikakvih problema u potpunosti nadigrali svoje protivnike. Žrtva odličnog Svendborga bio je grčki Doukas koji u niti jednom trenutku igrom nije mogao parirati mnogo jačem gostu. Iako je druga utakmica ove skupine, ona između španjolskog Reala i Bosne iz Sarajeva počela poprilično izjednačenom igrom kod rezultata 8:6 domaćini rade ogromnih 11:3 i sa rezultatom 19:9 mirno odlaze na poluvrijeme. Rutinskom igrom u nastavku Ciudad Real potpuno zasjenjuje protivnika i završava susret sa ogromnih 16 golova viška.

Vezane vijesti

I dok smo o lakoj pobjedi Kiela već pisali moramo spomenuti i sigurnu pobjedu Barcelone protiv Metalurga iz Skopja. “Prvo poluvrijeme smo ih još mogli pratit, no u drugom su nas doslovno nadtrčali“, izjavio je trener makedonskih rukometaša, Zvondko Sundovski. Sljedeći tjedan upravo nas u skupini C očekuje prava poslastica. Naime, susreću se dva neporažena velikana, njemački Kiel i španjolska Barcelona.

Kopenhagen, novopridošlica koja je prošlog tjedna iznenadila pobjedom nad Crvenom Zvezdom pošteno je namučila i Hamburg koji je uistinu morao pružati svoj maksimum kako bi osvojio nova dva boda u Ligi prvaka. “Vrlo sam ponosan što smo dokazali da možemo parirati i ponajboljem njemačkom klubu“, izjavio je trener domaćina, Magnus Andersson.

U drugom susretu skupine D Tatran Prešov je stigao do prvih bodova pobijedivši Crvenu Zvezdu u jednoj vrlo teškoj i nadasve uzbudljivoj utakmici. Iako su domaćini u jednom trenutku imali velikih +6 u nastavku se gosti bolje snalaze i ponovno vraćaju utakmicu u neizvjesnost, no vratar Prešova, Jakub Krupa nije bio spreman predati se protivniku i nakon nekoliko veličanstvenih obrana domaćini su ponovno imali sve pod kontrolom.

Dok smo o iznenađujućoj pobjedi Čehovskih Medvjeda već pisali treba spomenuti i pobjedu rumunjskog Steaua u drugom susretu skupine E. Iako je slovenski Koper puno bolje krenuo u susret i na poluvrijeme otišao sa solidnih četiri gola prednosti domaćini se bude nakon 23:25 i predvođeni Alin Florian Saniom (8 golova) te vratarom Ionutom Ciobanuom (12 obrana) okreću rezultat u svoju korist.

Kod skupine F većih iznenađenja nije bilo. O lakoj pobjedi Flensburga već smo pisali, a red je da spomenemo i drugu, ovog puta gostujuću i puno lakšu pobjedu mađarskog Veszprema. Gosti su već na poluvrijeme otišli sa +7 kojih je domaće Zaporožje uspjelo održati do završetka susreta isključivo zahvaljujući odličnom Sergiyu Buraku (7 golova).

Skupina G nam je pružala dvije odlične utakmice, no favoriti su i ovdje došli na svoje. U prvom susretu Ademar je gostovao kod austrijskog Bregenza koji je sa golom prednosti otišao na poluvrijeme iznenadivši više od 1800 posjetitelja. Međutim, iskusni Leon je dočekao deset lošijih minuta domaćini i nakon bijega na +5 rutinski priveo utakmicu kraju.

U drugom susretu skupine G švicarski Zurich je pošteno namučio domaći Montepellier koji je ovom pobjedom vratio izgubljeno samopouzdanje nakon poraza u prvom kolu Lige prvaka. Iako su gosti u jednom trenutku prvog poluvremena imali čak četiri gola viška njihove greške ih skupo stoje i domaćini na odmor odlaze sa dva gola prednosti. Kod rezultata 24:23 Zurich je ponovno dobio šansu da okrene susret u svoju korist, no Francuzi odgovaraju na najbolji mogući način - mini serijom koja im omogućava nešto mirniju završnicu i donosi toliko željena prva dva boda u Ligi prvaka.

I dok o pobjedi CO Zagreba nad poljskom Wislom, nadam se, svi već sve znamo moramo spomenuti i kako je njemački Lowen uspio izboriti tešku pobjedu protiv mađarskog Szegeda koja ih izjednačava sa CO Zagrebom na samom vrhu skupine H. Iako su domaćini na poluvrijeme otišli sa četiri gola prednosti gosti puno boljom igrom u drugom poluvremenu zasluženo dolaze do svoje prve pobjede u Ligi prvaka.

Liga prvaka, 2. kolo

Skupina A: Granitas Karys – Chambery HB 32:42 (13:23), Pivovarna Laško Celje – Hammarby IK 35:22 (15:10)
Skupina B: ASE Doukas – GOG Svendborg 23:41 (13:21), Ciudad Real – Bosna Sarajevo 40:24 (19:9)
Skupina C: FC Barcelona – Metalurg Skopje 30:19 (14:11)
Skupina D: FCK Kopenhagen – HSV Hamburg 31:34 (12:13), Tatran Prešov – Crvena Zvezda 27:23 (14:10)
Skupina E: Steaua Bukurešt – Cimos Koper 28:26 (12:16)
Skupina F: Zaporožje – MKB Veszprem 25:32 (10:17)
Skupina G: HB Bregenz – Reale Ademar 30:34 (16:15), Montepellier HB – Amicitia Zurich 36:29 (16:14)
Skupina H: Pick Szeged – Rhein Neckar Lowen 24:28 (17:13)

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Granitas-Karys32:42Chambéry
Celje Pivovarna L.35:22Hammarby IF HB
1Chambéry  6200:155+4510
2Celje Pivovarna L. 6202:166+368
3Hammarby IF HB 6158:176-186
4Granitas-Karys 6156:219-630

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!