Košarka

"Prkačin je igrao s injekcijom"

Ivor Krapac • petak, 24.10.2008.
"Prkačin je igrao s injekcijom"
Foto: Kristijan Komarica

Velimir Perasović nije upao u euforiju nakon uvijek vrijedne pobjede nad europskim gigantom, telavivskim Maccabijem. Jasno, tek je početak Eurolige i Cibonu još čeka jako puno posla, ali ako nastave kao večeras, odličnih bi vijesti moglo biti i u nastavku sezone...

Zadovoljan, ali bez hodanja po oblacima. Velimir Perasović pohvalio je svoju momčad za prikazano na euroligaškom startu, no nije zaboravio da je dug put do cilja, plasmana u drugi krug: "U svakom slučaju, ovo je odlična pobjeda za nas - nakon starta sezone u kojem nismo pokazali karakter kakvog smo očekivali od ove ekipe, u zadnje dvije utakmice bilo je puno bolje. Neće biti lako u nastavku, tu su jaki suparnici, i Le Mans i Avellino su kvalitetni, a ova pobjeda dat će nam poticaj za daljnji rad."

"Imali smo veliku želju za igranje obrane. Presudili su želja, čvrstina i naši raspoloženi pojedinci, Kus, Marshall i Prkačin prije svih. Nismo padali ni u fazama utakmice kad su nas počeli stizati", nastavio je trener Cibosa, dodajući da je posebno zadovoljan obranom - ne računajući pad na kraju utakmice i nekoliko slabih minuta u završnici prvog poluvremena.

Vezane vijesti

"Obavili smo dobar posao na Arroyu, Calloway je tu dao svoj dio, nije ga išlo u napadu, ali u obrani je bio pravi. Malo je posustao tek na kraju utakmice", istaknuo je Perasović važnu ulogu svog playa.

Nikša Prkačin povukao je bez obzira što je bio pod upitnikom za nastup, što je trener otkrio nakon pobjede: "Većina možda i ne zna, no nije bilo sigurno da će moći na parket - dan ranije dobio je jak udarac na treningu i zaigrao je tek nakon injekcije protiv bolova. Da je utakmica bila sutra, ne bi bilo problema, ovako je imao utrku s vremenom... Pokazao je karakter, odlično je reagirao na početku susreta."

Iako rijetko vraća loptu nakon što je dobije od suigrača, Rawle Marshall također je zaslužio Perasovićevu pohvalu ("Ne mislim da je sebičan, potreban nam je"), a "palac gore" dobili su i Lukša Andrić, kojeg trener vidi kao dobru opciju na četvorki, obrambeno čvrsti Jared Homan, Vedran Princ koji je pomogao u drugom poluvremenu... Ukratko, večeras nije bilo slabe točke.

Na redu su dva gostovanja, u subotu kod FMP-a u NLB ligi, a potom idućeg četvrtka u Le Mansu u drugom euroligaškom kolu...

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Unicaja Málaga84:79Le Mans Sarthe
Cibona81:79Maccabi Tel Aviv
Sidigas Avellino69:83Olympiakos
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!