Košarka

Le Mans nije bezazlen

Branimir Korać • srijeda, 22.10.2008.
Le Mans nije bezazlen
Foto: EPA

Nije baš Unicaji bilo lako na otvaranju euroligaške sezone. Protivnik joj je bio Le Mans, nikako slaba momčad koju su mnogi skloni podcijeniti, a u Malagi su pokazali kako nikome neće biti lagan protivnik...

Sve najave uoči susreta Unicaje i Le Mansa govorile su u prilog visokoj i laganoj pobjedi Unicaje. Međutim, prognostičari nisu bili u pravu. Francuzi su pokazali kako su čvrsta ekipa s nekoliko vrlo dobrih individualaca i Unicaja je morala do samog finiša susreta igrati vrlo angažirano kako ne bi dopustila neugodnosti.

Domaćin je bio konstantno u završnici u prednosti, sve tamo od 26 minute kada je Bluthenthal posljednji put doveo Le Mans u vodstvo. Na startu posljednje dionice Jimenez je održavao prednost od 5-6 poena koju je osigurao teško zaustavljivi za goste Boniface Ndong. Trica Cabezasa u 38. minuti odvela je Unicaju do lijepih 76:67 i tu se činilo kako je pitanje pobjednika riješeno, međutim, Le Mans nije odustajao. Nekoliko loše organiziranih domaćih napada i Brian Chase serijom 5:0 vraća Le Mans na za domaćina neugodnijih 76:72.

Ipak, tricom Haislipa Unicaja sprječava neugodnosti u završnici i ponovno stvara zalihu koja joj omogućuje mirnije posljednje sekunde susreta. Uslijedila je serija slobodnih bacanja, domaćin je tu bio nepogrešiv i dovršio je posao slavivši 84:79.

Kod Unicaje bolji od ostalih bili su Boniface Ndong s 14 poena i šest skokova te Marcus Haislip s 13 poena i sedam skokova. Le Mans su predvodili David Bluthenthal s 19 poena i Dewarick Spencer s 14 poena.

Preostali susreti skupine A na rasporedu su u četvrtak, a sastaju se Cibona - Maccabi i Air Avellino - Olympiakos.

Euroliga, skupina A, prvo kolo:
Unicaja - Le Mans 84:79.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Unicaja Málaga84:79Le Mans Sarthe
Cibona81:79Maccabi Tel Aviv
Sidigas Avellino69:83Olympiakos
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!