Košarka

Lottomatica ispustila pobjedu

Ante Jukić • četvrtak, 23.10.2008.
Lottomatica ispustila pobjedu
Foto: Nikola Movrić

Nakon što su u ponedjeljak "led" probili Tau Ceramica i Fenerbahče, večeras su odigrane i preostale dvije utakmice prvog kola skupine C košarkaške Eurolige. U obje su slavili domaćini, iako su Alba i Joventut imali sve, samo ne lagan posao...

Lottomatica našeg Jasmina Repeše bila je vrlo blizu gostujuće pobjede na otvaranju ovogodišnjeg nastupa u Euroligi. Rimljani su veći dio susreta u Berlinu imali laganu rezultatsku prednost, ali su u završnici ipak prepustili pobjedu domaćoj Albi.

Već je prva četvrtina utakmice u berlinskoj O2 World Areni dala naznake vrlo neizvjesne borbe. Lottomatica je tu dionicu igre okončala s prednošću od pola koša (16:15), koja je do odlaska na veliki odmor povećana na +5 (40:35).

Početak drugog dijela pripao je domaćoj momčadi, koja vrlo brzo hvata priključak, a zatim i prelazi u vodstvo (50:45). Ipak, predvođena u tim trenucima vrlo dobrim Sanijem Bečirovičem Roma u završnici treće četvrtine radi seriju 7:0 i u posljednjih deset minuta ulazi s dva poena prednosti.

Igra "koš za koš" trajala je sve do dvije minute prije kraja i rezultata 61:61. Tada domaćini konačno uspijevaju slomiti otpor talijanske momčadi i odlijepiti se na osjetnu prednost, koju su rutinski sačuvali do kraja utakmice (68:63). Albu su do pobjede predvodili "starteri" Immanuel McElroy (17 poena, devet skokova) i Aleksandar Nadjfeji (12 poena, četiri skoka), te Adam Chubb (12 poena, osam skokova), koji je odigrao vrlo važnu rolu ušavši s klupe. U Repešinoj momčadi dvoznamenkasti su bili Datome (13), Hutson (11) i Brezec.

Iako konačnih +17 sugerira sigurnu pobjedu Joventuta nad Union Olimpijom, Zmajčeki su "oružje položili" tek u posljednjoj četvrtini.

Gosti iz Ljubljane utakmicu su otvorili furiozno. Već u drugoj minuti imali su 7:0, u osmoj 18:10, ali su domaćini prvu četvrtinu uspjeli okončati s podnošljivih -1 (17:18).

U drugoj i trećoj četvrtini stvari polako počinju sjedati na svoje mjesto, no daleko je to bilo od riješene utakmice, budući da se u posljednjih deset minuta ulazi sa šest poena prednosti domaće momčadi (59:53).

Ipak, Union Olimpija u završnici utakmice nije uspjela zadržati razinu igre kao u prve tri četvrtine, tako da Joventut iz minute u minutu povećava prednost, koja se na kraju zaustavila na konačnih 81:64. Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Mensah-Bonsu (14), Wright (11) i Mallet, dok su kod Slovenaca prednjačili Begić (17), Ilievski (15) i Milič (13). Naš Damjan Rudež za Zmajčeke je ubacio osam poena.

Euroliga, skupina C, prvo kolo:

Alba Berlin - Lottomatica 68:63
Joventut - Union Olimpija 81:64

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Baskonia80:70Fenerbahçe
Alba Berlin68:63Virtus Roma
Club Joventut Badalona81:64Petrol Olimpija
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!