Košarka

"Puno ću naučiti od Vujčića"

Branimir Korać • petak, 24.10.2008.
"Puno ću naučiti od Vujčića"
Foto: EPA

Olympiakos je u prvom nastupu ove sezone u Euroligi u gostima svladao Avellino 83:69. Unatoč porazu, domaćin je bio zadovoljan debijem u Euroligi, a bodovima su, jasno, bili zadovoljni gosti...

Protiv momčadi koja debitira u euroligaškom natjecanju, nikad nije lako igrati. Spoznao je to i Olympiakos, no u grčkoj momčadi su bili spremni za to. "Uvijek je tako kada debitirate, igrate s posebnim entuzijazmom i vrlo ste opasni. Mi smo promašili neke otvorene šuteve, ali širina momčadi i iskustvo su presudili. Zadovoljan sam jer smo odigrali kao momčad, nismo forsirali neka pojedinačna rješenja i komplicirali", rekao je nakon susreta trener Olympiakosa Panagiotis Giannakis.

Nezadovoljan nije bio niti domaći strateg Zare Markovski. "Dali smo sve od sebe i pružili dobar otpor jednoj od najjačih europskih momčadi. Nismo se predavali, ali oni su iskusna momčad sa širokim izborom igrača i nije išlo. Hvala navijačima na fanatičnoj podršci", kazao je Markovski.

Prva zvijezda gostujuće momčadi Josh Childress upoznao se nakon grčkog prvenstva i s Euroligom. "Kako sam i očekivao, bio je to težak debi. Do kraja utakmice bilo je teško i neizvjesno i morao sam dati sve od sebe da ostanemo u igri. Mislim da još mogu puno naučiti od igrača poput Vujčića i Papaloukasa i napredovati kao igrač i čovjek."

Travis Best razlog poraza vidi u nedostatku snage. "Nakon odličnog prvog poluvremena ostali smo bez snage, oni imaju veći izbor igrača i nije ih lako čuvati. Imali smo velikih problema s kontroliranjem Childressa kada bi išao na ulaz te pod samim koševima. Možemo unatoč porazu biti zadovoljni prvim nastupom."

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Unicaja Málaga84:79Le Mans Sarthe
Cibona81:79Maccabi Tel Aviv
Sidigas Avellino69:83Olympiakos
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!