Košarka

"Nadskakali su nas"

Ante Jukić • petak, 24.10.2008.
"Nadskakali su nas"
Foto: Bojan Poturica

Sinoćnje utakmice skupine C košarkaške Eurolige imale su gotovo isti scenarij. Neizvjesna borba većim dijelom susreta, ali i pobjede domaćina, koji su puno bolje odigrali samu završnicu...

Iako su većim dijelom utakmice imali Albu na "pladnju", košarkaši Lottomatice propustili su natjecanje u Euroligi otvoriti gostujućom pobjedom. Zašto Rimljani nisu slavili u O2 World Areni objasnio je Jasmin Repeša, hrvatski stručnjak na klupi Rimljana.

"Presudio je skok u napadu. Bez obzira na naš sjajan šut za tricu u ovoj utakmici (52%), prevagu je donijela prevelika razlika u skoku u korist naših domaćina. Za razliku od talijanske lige, gdje utakmicu možemo dobiti isključivo šutom i brzim kontrama, za pobjedu u Europi ipak treba nešto više", smatra Repeša.

Ponajbolji igrač u redovima domaće momčadi bio je Immanuel McElroy, čija je izjava bila na tragu one Repešine.

"Došli smo do vrijedne pobjede nad vrlo kvalitetnim protivnikom. Znali smo da su oni odlični u tranziciji i da na taj način postižu puno koševa, pa smo se posebno koncentrirali na taj segment igre. U konačnosti, to je i presudilo", zadovoljan je nakon prvih domaćih bodova bio McElroy.

Zadovoljan je sinoć bio i trener Joventuta, Alfonso Alonso, iako je njegova momčad tek u završnici uspjela slomiti otpor Union Olimpije:

"Kao prvo, sve čestitke mojim igračima na pobjedi. Loše smo otvorili susret, pogotovo u obrambenom dijelu.Tek nakon poluvremena došli smo na razinu igre koju očekujem, s puno ukradenih lopti i laganih koševa koji dolaze kao posljedica toga. Moram istaknuti vrlo dobru igru naših protivnika, a posebno Marka Miliča, koji nam je zadavao najviše problema."

"Prozvani" Marko Milič svjestan je da njega i suigrače očekuje još dosta rada ne bi li došli na najveći europski nivo.

"Košarkaška utakmica igra se 40 minuta, a mi smo večeras igrali samo 30. Nedostatak našeg iskustva i nekoliko glupih pogrešaka odvelo je vodu na mlin domaće momčadi. Nadam se da ćemo iz ove utakmice izvući neke pouke, budući da prostora za napredak definitivno ima", zaključio je Milič.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Baskonia80:70Fenerbahçe
Alba Berlin68:63Virtus Roma
Club Joventut Badalona81:64Petrol Olimpija
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!