Košarka

"Nezadovoljan sam krajem"

Sanja Čalić • petak, 24.10.2008.
"Nezadovoljan sam krajem"
Foto: EPA

U posljednjem susretu prvog kola skupine B Eurolige Barcelona je uvjerljivo na gostovanju slavila nad Nancyem čiji premijerni nastup u ovom natjecanju za njih nije imao sretan kraj…

Debi Nancya u Euroligi nije protekao onako kako su u redovima francuske momčadi očekivali, budući da uvjerljivoj Barceloni ovog puta nisu mogli parirati. Premoć Katalonaca u svim segmentima morao je priznati i trener Nancya Jean - Luc Monschau: "Nismo mogli podignuti razinu u obrani, a protiv velike momčadi kao što je Barcelona s mnogo talentiranih igrača, to je bilo presudno. Malo sam nezadovoljan krajem jer smo ispustili sigurnih desetak poena."

Razloga za zadovoljstvo mogao je imati trener Barcelone Xavier Pascual budući da je njegova momčad slomila protivnički otpor i zauzela čelo ljestvice skupine B: "Sretan sam, odigrali smo cijelu utakmicu s puno intenziteta. Nismo im dopustili da igraju svoju igru i kad su smanjili zaostatak u drugoj četvrtini zahvaljujući entuzijazmu i manjku intenziteta kod nas, nismo paničarili."

"Igrali smo pametnije u drugom dijelu, pronašli smo ponovno obrambeni intenzitet i zabili smo važne šuteve. Nancy je zabio svega 19 poena u drugom dijelu, i to je obećavajuće za sljedeći susret," zaključio je Barcelonin trener.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Panathinaikos78:51Žalgiris
Montepaschi Siena80:71Asseco Prokom Gdynia
SLUC Nancy54:82Barcelona
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!