Košarka

Domaćini bez problema

Goran Markuš • srijeda, 22.10.2008.
Domaćini bez problema
Foto: EPA

Skupina B nije nam donijela mnogo iznenađenja i oba domaćina bez većih problema stižu do svojih prvih, vrlo važnih euroligaških pobjeda. Nešto uvjerljivije odigrao je Panathinaikos koji je, izuzev kratkog pada pred kraj prvog poluvremena, potpuno nadigrao svog današnjeg protivnika, Žalgiris…

U prvom susretu skupine B Panathinaikos je bez većih problema svladao Žalgiris u utakmici u kojoj su gosti konstantno lovili ogroman zaostatak za vrlo raspoloženim domaćinima. Već na samom startu Panathinaikos bježi na +7 da bi na prvi odmor otišli s velikih 15 poena razlike.

Start druge četvrtine ne donosi nikakve novosti i domaćini uskoro imaju ogromnih +20 nakon čega smanjuju ritam što gosti znalački iskorištavaju smanjivši razliku na samo osam poena nakon prvih 20 minuta igre. Međutim, iskusni Panathinaikos ništa ne prepušta slučaju i odličnom trećom četvrtinom bježi na neuhvatljivih +26. Posljednjih deset minuta rutinski je odigrano i susret je priveden kraju rezultatom 78:51.

Dok je najbolji strijelac susreta ujedno i najkorisniji igrač Žalgirisa, Loren Woods (17 poena, 16 skokova) kod domaćina su čak četvorica upisala dvostruki broj poena, a najuspješniji je bio Dimitris Diamantidis sa svojih 15 poena i tri skoka.

Ništa bolje nije prošao niti Prokom na gostovanju kod odličnog Montepaschija koji ponesen fantastičnim Rimantasom Kaukenasom (13 poena, 13 skokova) pred kraj prve četvrtine radi 6:0 i na prvi odmor odlazi sa solidnih osam poena prednosti. Iako prednost domaćina u nekoliko navrata narasta do deset poena pred kraj prvog poluvremena gosti rade kratak pritisak i smanjuju zaostatak na sedam poena.

Montepaschi puno bolje otvara drugo poluvrijeme i u jednom trenutku bježi na velikih +14 da bi se Prokom uspio oduprijeti i do kraja 30. minute smanjio zaostatak na 11 poena. Pritisak gostiju nastavlja se i u posljednjih deset minuta te rezultira smanjenjem razlike na samo pet poena nakon čega se domaćini bude i serijom 7:0 vraćaju kontrolu nad utakmicom u svoje ruke te rutinski susret privode kraju.

Dok je uz uvjerljivo najboljeg strijelca na susretu, Prokomovog Davida Logana (25 poena) samo još Ronnie Burrell (15 poena, 7 skokova) zabio dvoznamenkasti broj poena kod Prokoma u redovima domaćina isti posao je uspio čak četvorici, a sa 15 poena najuspješniji je bio Henry Domercant.

Euroliga, skupina B, prvo kolo:
Panathinaikos – Žalgiris 78:51
Montepaschi Siena – Asseco Prokom 80:71

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Panathinaikos78:51Žalgiris
Montepaschi Siena80:71Asseco Prokom Gdynia
SLUC Nancy54:82Barcelona
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!