Košarka

"Nedostajao nam je Kasun"

Vedran Babić • petak, 24.10.2008.
"Nedostajao nam je Kasun"
Foto: EPA

Trener Efes Pilsena Ergin Ataman bio je zadovoljan sinoćnjom pobjedom u prvom kolu Eurolige protiv Partizana, ali je istaknuo kako su njegovi momci dali previše napadačkih skokova suparnicima...

"Dobro je započeti novu sezonu Eurolige s pobjedom. Napravili smo ono što smo i planirali prije utakmice, a to je dobra obrana. Međutim, da je Partizan pretvorio barem polovicu svojih napadačkih skokova u koševe, dobili bi utakmicu s lakoćom", rekao je Ataman i ubrzo detektirao razloge ranjivosti njegove momčadi pod košem.

"U rotaciji su nam nedostajali ozlijeđeni Mario Kasun, Preston Shumpert i Baris Hersek. Zato su se ostali igrači premorili i u posljednjoj četvrtini nisu pokupili dovoljno lopti ispod koša. Nadam se da ćemo idućeg tjedna protiv Armani Jeansa imati tu trojicu na raspolaganju."

Strateg Partizana Duško Vujošević prije svega je čestitao Efesu na zasluženoj pobjedi i zatim nastavio: "Moj kolega Ataman i ja smo dali sve od sebe da učinimo ovu utakmicu zanimljivom. Oscilacije u igri kakve smo prikazali su normalne budući da se radi tek o početku sezone, ali vidljivo je da jedna i druga momčad još moraju puno raditi."

U drugoj utakmici skupine Real Madrid porazio je Panionios (87:66). Trener domaćih Joan Plaza bio je zadovoljan angažmanom svojih igrača: "Sretan sam zbog pobjede, pogotovo zato što smo uspjeli zadržati intenzitet igre i protiv momčadi poput Panioniosa, koja nam je došla s velikim motivom nakon dugo godina izbivanja iz Eurolige. Moji igrači su ostali koncentrirani do samoga kraja i ne samo da su održavali prednost, već su je i povećali."

Na klupi Panioniosa Aleksandar Trifunović imao je razloga za kritiku: "Nadao sam se da ćemo igrati malo bolje. Zakazali smo u tranziciji te smo izgubili preveliki broj lopti. U drugom poluvremenu uopće nismo bili koncentrirani i dopustili smo Realu da utakmicu mirno privede kraju."

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

CSKA Moskva90:64Armani Milano
Anadolu Efes61:60Partizan
Real Madrid87:66Panionios
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!