Košarka

Branitelji naslova uvjerljivi

Branko Barić • srijeda, 22.10.2008.
Branitelji naslova uvjerljivi
Foto: EPA

Prošlosezonski osvajači najprestižnijeg europskog klupskog košarkaškog natjecanja i u ovu sezonu ušli su sa stilom. Uvjerljivom pobjedom protiv gostiju iz Milana svima dali su svima do znanja da i ove sezone žele ponovno na tron...

Prva prepreka trupama Ettorea Messine u pohodu k obrani naslova prvaka bio je Armani Jeans Milano. Iako su domaćini uporno ponavljali da će ovo biti potpuno drukčija utakmica od one predsezonske kada su mirno došli do pobjede, ispostavilo se da je to bila tek "pila naopako".

Iako Pier Luigi Bucchi tad nije imao na raspolaganju Roccu, Mordentea i Bullerija, ni ta trojka mu nije pomogla da u Moskvi izbjegne pravi potop. Od samog starta susret je bio "jednosmjerna ulica" i pitanje pobjednika riješeno je već u prvih 20 minuta.

Već u prvoj dionici domaćini su stigli plus 16, a na poluvrijeme se otišlo s 22 poena razlike. Talijani su do tada ubacili tek 27 koševa, što jasno dočarava intenzitet obrane europskih prvaka. CSKA je rutinski odradio nastavak i susret priveo kraju s konačnih 90:64.

Trajan Langdon najefikasniji je igrač utakmice s 18 poena, a Nikolaos Zisis ga je pratio s 15. Jon Robert Holden ubacio je 13 poena uz pet asistencija, dok je još jednu odličnu all-round partiju pružio litavski rutiner Ramunas Šiškauskas (11 poena, pet asistencija, četiri skoka).

Zoran Planinić odigrao je 22 minute i to vrijeme bio je uglavnom posvećen obrambenim zadaćama koje je odradio sasvim solidno. Izostao je zato njegov napadački učinak budući da je susret završio s tek jednim poenom, dva skoka i tri asistencije.

Najraspoloženiji igrači u gostujućim redovima bili su Pape Sow i Jobey Thomas s po 12 postignutih poena.

U ovoj skupini u četvrtak se još sastaju Efes Pilsen i Partizan, te Real i Panionios.

Skupina D, prvo kolo: CSKA – AJ Milano 90:64

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

CSKA Moskva90:64Armani Milano
Anadolu Efes61:60Partizan
Real Madrid87:66Panionios
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!