Ostali sportovi

Odbijen veliki Don King

Goran Markuš • petak, 24.10.2008.
Odbijen veliki Don King
Foto: EPA

Don King, zasigurno jedno od najpoznatijih lica u svijetu boksa već više od deset godina,okušao je svoju sreću i ponudio braći Kličko vrtoglavih 100 milijuna dolara za međusobnu borbu. Na njegovu nesreću, Vladimir je odmah odbio ponudu izjavivši kako ne postoji novac za koji bi ušao u ring sa svojim starijim bratom, Vitalijem…

Svi koji na boks bace oko makar jednom u godini/dvije sigurno su čuli za Don Kinga, najvećeg promotora i showmana u povijesti tog sporta. Upravo tom Kingu na pamet dolazi za gledatelje jedan vrlo primamljivi prijedlog, organizacija meča između najpoznatije braće u svijetu boksa, dvojice svjetskih prvaka – Vitalija i Vladimira Klička.

Da sve ne bi stalo na riječima Don je odmah i izustio brojku koju je spreman isplatiti dvojici boksača za ovakav show, a ona je u njegovom stilu, ogromna. Naime, Don King se spreman odreći vrtoglavih 100 milijuna dolara da bi ovaj "san" mnogih pretvorio u stvarnost. Don također predlaže da se borba odvija u apsolutnoj kategoriji po ukupno četiri verzije.

Na njegovu nesreću čim se ponuda pojavila na stolu mlađi brat, Vladimir odlučno i bez razmišljanja ju odbija izjavivši: “Neću se boriti iz vrlo jednostavnog razloga – srce moje majke to ne bi izdržalo.“

Očekivano, Vladimira su mnogi pitali kako može odbiti ovako primamljivu ponudu: "Iako novčana svota koja se spominje izgleda neodoljivo valja napomenuti kako je ona samo teoretska pošto Don King nije naš promotor. Uostalom, vjerojatno vam je svima jasno da ukoliko Don King nama nudi 100 milijuna dolara on će utržiti barem tri puta više."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!