Ostali sportovi

Trener velikog Alija u De la Hoyinom kutu

Maja Giljanović • petak, 31.10.2008.
Trener velikog Alija u De la Hoyinom kutu

Angelo Mirena u boksačkom svijetu poznatiji kao Angelo Dundee koji je slavu stekao u kutu najvećeg među najvećima Muhammada Alija novi je cornerman Oscara De la Hoye...

87-godišnjak je 1974. u najpoznatijoj borbi u povijesti "Rumble in the Jungle" između izazivača, bivšeg svjetskog prvaka Muhammeda Alija i tada aktualnog Georgea Foremana skovao paklenu taktiku kasnije prozvanu rope-a-dope.

Aliju je, naime, Dundee naložio da samo prima udarce i nakon što Foremana iscrpi zada mu koban udarac - legendarna je borba (prva u organizaciji Don Kinga) završila upravo kako je predvidio: Foreman se ispraznio i prije kraja pete runde da bi ga Ali u osmoj nokautirao i protiv svih koeficijenata vratio pojas nauštrb mlađeg i snažnijeg protivnika.

Dundee je kasnije pod svoje uzeo i nadolazeću zvijezdu Sugara Raya Leonarda, svjetske prvake među njih još 13 primjerice i Luisa Rodrigueza, Willieja Pastrana, Sugara Ramosa, Ralpha Dupasa, a i samog Foremana 1991. u porazu od Evandera Holyfielda te 1994. u trijumfu nad Michaelom Moorerem.

Od 1994. Dundee je u Boksačkoj Kući slavnih, a reaktivirao se samo "za ljubav" Oscara De la Hoye kojem će, naime, pripremiti taktiku za skorašnju borbu protiv Mannyja Pacquiaja 6. prosinca u MGM Grand Areni u Las Vegasu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!