Liga prvaka (Ž) - Skupina C, 1. kolo, 31.10.2008.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 30:27 Lada Togliatti
Lada Togliatti

Kokice bolje od Ruskinja!

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • petak, 31.10.2008.
Kokice bolje od Ruskinja!
Foto: Kristijan Komarica

U napetoj utakmici prvog kola grupe C Lige prvakinja Podravka Vegeta je u Koprivnici porazila rusku Ladu 30:27...

Upravo kako je direktor Podravke Vegete Marijan Domović najavio uoči utakmice, odlučivale su nijanse. Ali s tim da je ovoga puta Podravka pokazala mentalnu snagu u odlučujućim trenucima koja joj je na kraju donijela prednost upravo u tim nijansama.

Od samog početka pa sve do kraja, susret je bio napet i neizvjestan. U igri živaca i taktičkog nadmudrivanja dvaju trenera pobijedio je iskusniji - Zdravko Zovko.

Konstantinova, vratarka Lade, zadavala je igračicama Podravke muke, a čak je obranila i dva sedmerca Franić i Penezić. Ipak u 20. minuti Pasičnik pogađa za vodstvo 9:8, a u sedmercu potom Cvita ipak nije bila uspješna, promašajem je propustila odvesti Kokice na +2.

Imale su potom naše još koji sedmerac, ali i igračicu više od 25. minute, no Podravka je zaostajala za jedan pogodak kod 10:11. Nespretna je bila Gaće s krila, a na 11:11 Franić je konačno ubacila sa sedam metara.

Potom su igračice Podravke uspjele prijeći u vodstvo, nekako popraviti lošu realizaciju i prijeći u vodstvo i završiti poluvrijeme s 13:12.

Drugi dio obranom otvara hrvatska vratarka, a Pasičnik odmah diže na 14:12, da bi ni deset sekundi kasnije Đokić postavila rezultat na +3 kod 15:12. Međutim, ruska ekipa ima Bliznovu, jednu od ponajboljih ruskih reprezentativki, koja je uspjela uz pomoć suigračica preokrenuti na 16:17 u 39. minuti.

Od 44. minute Ruskinje su s igračicom manje, što Hrvatice ovog puta znaju iskoristiti, a Gaće u brzoj kontri vraća Podravku u vodstvo na 20:19. Naša vratarka Ungureano do tada nije baš briljirala na Podravkinim vratima, ali se u posljednjoj četvrtini susreta budi, no Kokice ne znaju loviti odbijene lopte. Ne čudi stoga što se Ruskinje vraćaju u vodstvo kod 20:21.

To ipak malo diže Podravkino raspoloženje, pa je prvo precizna Penezić, pa brani Ungureano, a zatim i pogodak Zebić opet okreću rezultat. U 22. minuti pogađa i Bulath, Hrvatice imaju +2, a na još jedan pogodak više diže vržljasta Đokić.

Do kraja susreta naše u se predstavnice u najelitnijem europskom rukometnom natjecanju dobro držale, i ostavile rusku ekipu, koja je 2007. godine bila u finalu Lige prvaka, a prošle godine u polufinalu, na –3.

Trener Zovko je bio posebno zadovoljan jednom novom karakteristikom svoje ekipe: "Nismo pali u momentima krize već smo uspjeli ostvariti važnu pobjedu. Ali moram napomenuti da ova dva boda ništa ne znače ako se dalje ne pobjeđuje. U svakom slučaju, meni je drago da smo djelovali kao ekipa i da su djevojke u ključnim momentima "imale glavu". Čestitam djevojkama na odličnoj utakmici."

Naše su prvakinje doista dokazale da su prava ekipa - kad jednoj nije išlo povukla je druga, a kada je druga stala, nastavila je treća. Pobjedom protiv ruskih prvakinja Podravka Vegeta je dokazala i sebi i drugima da je ekipa za velike domete koja će se boriti za prva dva mjesta u "skupini smrti".

Liga prvakinja, grupa C, 1. kolo:
Podravka Vegeta – Lada 30:27 (13:12)

Liga prvaka (Ž) - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Podravka Vegeta30:27Lada Togliatti
Oltchim33:29Larvik HK
1Podravka Vegeta 6170:163+78
2Oltchim 5147:136+116
3Larvik HK 6179:169+106
4Lada Togliatti 5140:168-282

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!