Nogomet

"Luku je teško čuvati"

Vedran Attias • ponedjeljak, 03.11.2008.
"Luku je teško čuvati"
Foto: Davor Sajko

Ivica Vrdoljak koji je u Dinamo došao kao igrač zadužen za destrukciju protivničkih napada igra sjajno, zabija golove i postao je jedna od najčvršćih karika trenera Ivankovića...

Pred kraj utakmice s Interom lagano se ozlijedio, no ništa ozbiljnije: "Teren je bio težak i poskliznuo sam se, ali nije ništa bilo", rekao je Ivica Vrdoljak koji ove sezone igra najbolji nogomet u karijeri.

Sljedeći izazov za Modre je - Tottenham: "Gledao sam ih protiv Liverpoola koji je bio bolja ekipa, ali Tottenham se diže. Pokazali su karakter i preokrenuli utakmicu. Skup su jakih pojedinaca i njihova kvaliteta morala je kad - tad isplivati jer ona nikad nije niti bila upitna."

Laka mu zemlja

Uvijek je teško izgubiti kolegu, a hrvatski novinari izgubili su proteklog tjedna jednog od omiljenih, radijskog reportera Marijana Ćosića, koji je preminuo u 64. godini života. Posljednji ispraćaj dragog kolege bit će u utorak u 12.30 na zagrebačkom krematoriju.

Tottenham se diže u formi, no Vrdoljak ne misli kako je Dinamo "izabrao" loš trenutak za igrati s njima: "Možda bi bilo gore da do nas nisu nikoga pobijedili jer bi onda bili pod pritiskom da se na nama "vade". Ovi dobri rezultati koji ih prate možda ih malo smire. Mi ćemo igrati pametno i pokušati realizirati svoje šanse kako bi se vratili s pozitivnim rezultatom."

Engleskim klubovim na prvom je mjestu Premiership, je li to možda dobro za Dinamo?: "Ne mislim da će oni imati ležerniji pristup. Nedostajat će im nekoliko igrača i sigurno će biti novih, no sumnjam u nekakvo opuštanje. Oni žele pokazati kako s pravom igraju u Tottenhamu i sigurno će imati pravi pristup."

Kada bi nekoga morao izdvojiti u Tottenhamu onda je to: "Luka, naravno. On je najopasniji, ali neugodni su Bent i Bentley. Dosta su agresivni i opasni na prekidima, a tu mi često primamo golove tako da ćemo morati paziti na to."

Protiv Intera su Modri radili dosta prekršaja u opasnoj zoni: "Za London se vraća Bišćan i on će nam donijeti sigurnost kod prekida. Sigurno da nije ugodno kada je prekid u zoni šuta ili centaršuta i moramo pokušati takve situacije smanjiti na minimum."

Vrdoljak će biti jedan od glavnih koji će kao zadatak imati "projekt" - "zaustaviti Luku Modrića": "Luka je igrač koji zaslužuje svaku pohvalu. Ima nisko težište, lagano mijenja smjer i teško ga je čuvati. Pokušat ćemo ga udvojiti u nekim situacijama, no ja vjerujem da ćemo izaći na kraj s njim i ostalim igračima Tottenhama."

Vrdoljak je protiv Intera zabio lijepi gol nakon sjajnog prodora. Dojam je kako se sve više oslobađa u igri i kreće prema naprijed: "Ja sam i dalje najviše koncentriran za defenzivni dio, no ako presječem loptu ili oduzmem i otvori se prostor - iskoristit ću priliku priključiti se naprijed kada je god moguće. "

Nakon niza pobjeda, atmosfera u svlačionici može biti samo odlična. Pred Modrima je još jedna velika europska utakmica za koje se ipak nađe "motiv više": "Super je osjećaj. Tottenham gledamo kao Inter u subotu odnosno kao sljedeću utakmicu. Igrat ćemo najbolje što možemo i bez imperativa pokušati doći do dobrog rezultata. U Amsterdamu i Bremenu smo pružili dobru igru kada smo igrali bez imperativa što nam očito leži."

Igranje na White Hart Laneu također je poseban osjećaj: "Sigurno da je. Publika je odmah pored terena, pun stadion, sve u svemu - jedno novo iskustvo i doživljaj." Postoji mogućnost kako će u Engleskoj na zadnjem veznom u paru s Vrdoljakom igrati Hrgović: "Nismo nikada počeli utakmicu zajedno na tim pozicijama, ali igrali smo. S bilo kojim igračem s kojim sam igrao se odlično slažem i nadopunjavam pa tako i s Hrgovićem."

Svaka momčad ima slabe strane pa tako i Tottenham?: "Gospodin Vlak će nam ukazati na njihove slabe točke koje sigurno imaju, a mi ćemo se truditi iskoristiti ih. Svaka utakmica nosi nove događaje i greške te oni sigurno neće ponoviti iste kao sa utakmice protiv Liverpoola."

Vrdoljak je u svim europskim utakmicama pokazao kako može igrati na takvom nivou, a pogotovo se to vidjelo u utakmicama protiv Šahtara gdje je bio jedini koji je nešto pokazao i ostavljao dojam igrača koji može igrati na toj razini. Nema razloga da istu, ili čak bolju, igru ne pruži u četvrtak kada će svaki igrač Dinama morati dati (najmanje) svoj maksimum.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!