Košarka

Žižiću najbolji učinak

Branimir Korać • utorak, 04.11.2008.
Žižiću najbolji učinak
Foto: Davor Sajko

U nizu kvalitetnih predstava hrvatskih košarkaša tijekom vikenda ističe se odlična igra Andrije Žižića u pobjedi Galatasaraya kod Banvita...

AUSTRIJA

Zoran Helbich (Xion Dukes Klosterneuburg): Treće kolo austrijskog prvenstva donijelo je i treći poraz Klosterneuburgu. Ovaj put poraženi su na svom parketu od Güssing Knightsa 73:57. Zoran Helbich kod poraženih igrao je 28 minuta i ubacio deset poena (4/6 za dva, 0/1 za tri, 2/4 slobodna) uz četiri skoka, šest izgubljenih i dvije osvojene lopte.

Marko Morić (Oberwart Gunners): Oberwart je s lakoćom prošao gostovanje kod slabog St. Pöltena. Slavio je na kraju 80:73 uz 18 poena našeg Marka Morića.

Milan Stegnjaić (Oberwart Gunners): U pobjedi Oberwarta kod St. Pöltena sudjelovao je i Milan Stegnjaić koji je ubacio devet poena.

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): I nakon ovog kola Charleroi ostaje jedina neporažena momčad belgijskog prvenstva. Na svom parketu svladali su Mons teško 63:60, a Jure Lalić je za 15 minuta ubacio jedan poen (0/3 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

Pankracije Barać (Charleroi): Poput Lalića, niti Pankracije Barać nije bio posebno zapažen. On je u 14 minuta ostao bez poena uz jedan promašen šut za tricu i jednu asistenciju.

CIPAR

Alen Trepalovac (Intercollege Etha Engomis): Etha Alena Trepalovca upisala je i drugi prvenstveni poraz. Ovaj put poražena je vrlo visoko na gostovanju kod dobrog AEL-a 96:69. Naš centar igrao je 24 minute i ubacio devet poena (4/8 za dva, 1/1 slobodna) uz šest skokova i dvije blokade.

Ivan Grgat (Achilleas Kamakoglou): Achilleas Ivana Grgata s druge strane upisao je gostujuću pobjedu kod ENAD-a. Slavili su 85:73, a Grgat je susret završio s 12 poena.

ČEŠKA

Denis Mujagić (Podebrady): Osmo kolo češkog prvenstva nije donijelo puno zadovoljstva Denisu Mujagiću. On je s Podebradima gostovao kod Pardubica i upisao poraz 96:82. Naš internacionalac igrao je svega pet minuta i za to vrijeme ubacio je pet poena (1/2 za tri, 2/2 slobodna).

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Le Havre): Le Havre je upisao očekivani poraz na gostovanju kod Nancyja. Momčad Slavena Rimca nije se mogla oduprijeti jačem domaćinu, a u tom dvoboju Rimac je za 21 minutu ubacio devet poena (1/2 za dva, 1/2 za tri, 4/5 slobodna) te ukrao dvije lopte.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets): Jasmin Perković bio je prvo ime susreta Paderborna i Oldenburga. Njegov Oldenburg slavio je u gostima 82:69, a Perković je za 32 minute ubacio 16 poena (5/5 za dva, 2/4 za tri, 0/1 slobodna) uz šest skokova i dvije blokade.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Olympiakos igra odlično ove sezone na svim poljima. U četvrtom kolu grčkog prvenstva demonstrirao je to i protiv PAOK-a slavivši 80:71. Nikola Vujčić na parketu je proveo 18 minuta i ubacio četiri poena (1/3 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Dramas je u A-2 grčkoj ligi poražen na svom parketu od Etrmis Lagade 99:92. Ivan Kartelo participirao je s 19 minuta za vrijeme kojih je ubacio pet poena (1/4 za dva, 3/6 slobodna), uhvatio dva skoka i podijelio dvije asistencije.

Željko Župić (KAO Dramas): Puno raspoloženiji bio je Željko Župić. On je igrao 34 minute i ubacio 21 poen (5/6 za dva, 2/3 za tri, 5/7 slobodna) uz četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Matija Češković (ICBS): Pobjedu nije uzeo niti Matija Češković s ICBS-om na gostvanju kod Panerythraikosa. Poraženi su s minimalnih 59:58, a Češković je za 28 minuta ubacio sedam poena (1/4 za dva, 1/4 za tri, 2/3 slobodna) uz tri asistencije.

MAĐARSKA

Srđan Helbich (ZTE): ZTE u trećem kolu mađarskog prvenstva nije imao nikakvih problema u domaćem susretu s Hegyvidekom. Došao je do vrlo lagane pobjede 116:86, a u njoj je Srđan Helbich za 25 minuta ubacio 17 poena (4/4 za dva, 9/11 slobodna) uz tri skoka i četiri osvojene lopte.

Ivan Perinčić (Falco): Falco se s lakoćom obračunao s Kaposvarom i slavio 98:78. Dosta zasluga za tu pobjedu ima i naš Ivan Perinčić koji je u 29 minuta ubacio 18 poena (6/10 za dva, 1/3 za tri, 3/3 slobodna) i tome dodao sedam skokova i dvije blokade.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): U četvrtom kolu talijanske Serie A Benetton je imao lagan posao protiv Caserte. Uvjerljivo je slavio 84:65, a dobru predstavu pružio je Sandro Nicević koji je za 20 minuta ubacio deset poena (4/8 za dva, 2/3 slobodna) uz tri skoka i dvije ukradene lopte.

POLJSKA

Damir Miljković (Turow): Turow je prema očekivanju u osmom kolu poljske Extralige pregazio Atlas iz Stala 112:78. Damir Miljković igrao je 17 minuta i ubacio devet poena (3/4 za dva, 1/1 za tri) uz dvije asistencije.

Igor Miličić (Koszalin): U velikoj formi igra Igor Miličić. U osmom kolu njegov Koszalin s lakoćom je došao do pobjede protiv Polonije 105:69, a naš internacionalac za 28 minuta ubacio je 12 poena (3/5 za dva, 2/3 za tri) uz čak devet asistencija i dva skoka.

RUSIJA

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Jedan od velikih dvoboja ruskog prvenstva igran je tijekom vikenda u Kazanu. Uniks je ugostio Himki i upisao poraz 75:69. Krešimir Lončar odigrao je dobru utakmicu, za 25 minuta ubacio je 11 poena (2/2 za dva, 2/4 za tricu, 1/2 slobodna) uz četiri skoka.

Marko Popović (Uniks Kazan): Marko Popović igrao je šest minuta manje od Lončara i nije šuterski briljirao. Ubacio je osam poena (2/8 za tricu, 2/2 slobodna) uz pet asistencija i dva skoka.

Zoran Planinić (CSKA): Zoran Planinić pokazao je kako je jedan od najvažnijih karika Moskovljana u derbiju s Triumfom koji je otišao na stranu CSKA 69:64. "Planina" je ubacio 16 poena za 32 minute (5/7 za dva. 0/3 za tri, 6/8 slobodna) i tako bio prvi strijelac kod pobjednika.

SLOVAČKA

Ivan Škara (Banska Bistrica): Banska Bistrica raspala se u posljednjih deset minuta susreta s Levicama i izgubila susret 72:57 koji je bio "egal" do zadnje četvrtine. Ivan Škara kod gostiju za 29 minuta ubacio je 10 poena uz tri skoka i šest asistencija.

Ivan Barišić (Komarno): Dolny Kubin loše se proveo na gostovanju kod Komarnog. Poražen je 87:59, a kod pobjednika Ivan Barišić igrao je 20 minuta i ubacio četiri poena uz dva skoka i pet asistencija.

Goran Marić (Komarno): Marić je imao dvostruko manju minutažu od Barišića i ubacio dvostruko manje poena.

Dario Livajić (Prievidza): Prievidza je upisala pravu katastrofu na gostovanju kod Pezinoka koji ih je svladao 91:50. Dario Livajić kod poraženih je nastupio 17 minuta ui ubacio sedam poena.

Antonio Bičvić (Handlova): Handlova je s lakoćom na svom parketu svladala Košice 86:61 uz vrlo dobru igru Antonija Bičvića. Naš internacionalac za 29 minuta ubacio je 21 poen uz četiri skoka i šest asistencija.

SLOVENIJA

Vjeran Soldo (Postojna): Elektra je u petom kolu slovenskog prvenstva svladala Postojnu 87:46. Kod gostiju najbolji je bio Vjeran Soldo koji je s 13 poena bio jedini dvoznamenkasti.

Antonio Žižić (Postojna): Antonio Žižić uklopio se u blijedu predstavu Postojne. Za 17 minuta ubacio je četiri poena (2/5 za dva) uz četiri skoka.

Marin Han (Geoplin Slovan): Pobjedu je ostvario Geoplin Slovan koji je u gostima svladao Alpos 81:72. U sastavu Geoplina Marin Han dobio je tek šest minuta, premalo da bi utjecao na igru.

Ivan Šimunić (Luka Koper): Luka Koper nadigrala je Mercator s 89:70. U pobjedi Koprana Ivan Šimunić sudjelovao je 28 minuta i ubacio 10 poena (5/6 za dva) uz tri skoka.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Vrlo zapaženu rolu u pobjedi Kopra odigrao je Dražen Bubnić. On je igrao 20 minuta i za to vrijeme prikupio po deset poena i skokova.

Marko Šamanić (Polzela): Polzela u teškom susretu s Krkom nije uspjela doći do bodova na svom terenu. Poražena je 79:73, a Marko Šamanić za 12 minuta ubilježio je četiri poena (2/7 za dva, 0/1 slobodna).

Davor Marcelić (Krka): Davor Marcelić još je jednom bio najbolji pojedinac Krke u pobjedi protiv Polzele. Igrao je 35 minuta i ubacio 20 poena (2/2 za dva, 4/6 za tri, 4/4 slobodna) uz pet skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Damjan Rudež vratio se u Split, no ovaj put u dresu Union Olimpije. S Ljubljančanima je upisao poraz 64:62, a on je u 34 minute ubacio 11 poena (4/7 za dva, 1/5 za tri) uz četiri skoka i dvije ukradene lopte.

ŠPANJOLSKA

Stanko Barać (Tau Ceramica): Tau Ceramica je u derbiju nadigrala Real 91:81. Stanko Barać povratko Tiaga Splittera nema više previše minuta na raspolaganju, a u ovom susretu je za 15 minuta ubacio pet poena (1/4 za dva, 3/4 slobodna) uz pet skokova i dvije blokade.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Menorca nije bila daleko od bodova na gostovanju kod Gran Canarije, ali na kraju je ipak ostala prekratka. Upisala je poraz 76:72, a Marino Baždarić za 27 minuta ubacio je 11 poena (1/3 za dva, 3/6 za tri) uz dva skoka i dvije asistencije.

Mario Stojić (ViveMenorca): Zapaženu minutažu dobio je i Mario Stojić koji je za 20 minuta ubacio osam poena (1/4 za dva, 2/4 za tri) uz dva skoka i tri asistencije.

Marko Banić (Bilbao): U promjenjivim predstavama ove sezone Bilbao je svladao na svom parketu Bruesu 79:70. Marko Banić igrao je 29 minuta i ubacio 14 poena (4/6 za dva, 6/7 slobodna) uz sedam skokova.

Drago Pašalić (Bilbao): Drago Pašalić u pobjedi Bilbaoa igrao je 12 minuta i ubacio dva poena (1/2 za dva).

Bojan Bogdanović (Murcia): Murcia je očekivano poražena na svom terenu od odlične Unicaje 90:65. Bojan Bogdanović dobio je tek tri minute i ubacio tri poena (1/2 za tri).

TURSKA

Andrija Žižić (Galatasaray): U trećem kolu turskog prvenstva Galatasaray je bio na teškom gostovanju kod Banvita i ubilježio pobjedu 95:86. Prvo ime susreta bio je Andrija Žižić koji je za 23 minute ubacio 22 poena (7/9 za dva, 1/1 za tri, 5/6 slobodno) uz osam skokova i dvije asistencije.

Gordan Giriček (Fenerbahce Ülker): Nakon pauze vratio se Gordan Giriček koji je pomogao Fenerbahceu na putu do pobjede 73:69 protiv Mersina. Za 23 minute Giriček je ubacio šest poena (2/4 za dva, 2/4 slobodna) uz dvije asistencije.

HEBA

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Aris83:73Maroussi
AEL 196469:76Kolossos Rhodes
Panellinios74:61Kavala Panorama
Trikalla73:75AEK Atena
Olympiakos80:71PAOK
Egaleo72:81Olympia Larisas
Panionios71:91Panathinaikos
1Olympiakos 251+401
2Panathinaikos 224+485
3Aris 197+108
4Panellinios 179+149
5Maroussi 179+114
6Panionios 179+23
7PAOK 1214+14
8Kolossos Rhodes 1214-88
9AEK Atena 1016-106
10Kavala Panorama 917-183
11Olympia Larisas 818-138
12Trikalla 620-214
13Egaleo 520-249
14AEL 1964 223-316

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!