Nogomet

Stop Chelseaju u Rimu

Tomislav Pacak • utorak, 04.11.2008.
Stop Chelseaju u Rimu
Foto: EPA

Sve je otvoreno u skupini A nakon četvrtog kola koje je donijelo pobjedu Rome nad Chelseajem i Bordeauxa protiv Cluja. Sve četiri momčadi imaju solidne izglede za prolazak dalje...

Preporođena Roma iznenadila Chelsea

Kada se to možda i najmanje očekivalo, igrači Rome pronašli su izlaz iz krize u koju su upali ove sezone te su s 3:1 svladali moćni Chelsea. Rimljani su tako ostali u utrci za osminom finala, a pritom su malo otežali situaciju londonskoj momčadi koja se vjerojatno nadala da će nakon večeras prebrinuti brige oko prolaska dalje.

Roma nije tako dobro startala kao što sugerira konačni rezultat, no nakon što je

Panucci u 33. minuti na dodavanje Cicinha doveo domaće u vodstvo, Spallettijeva momčad se pronašla i do kraja utakmice odigrala najbolji nogomet ove sezone.

U 39. minuti mogao je izjednačiti Malouda, no odlučio se za udarac s 20 metara što je izveo loše, a mogao se još približiti vrataru Rome. Kazna je stigla početkom nastavka kada je odlično s ruba šesnaesterca pogodio Mirko Vučinić na dodavanje Brighija

Izvrsni Vučinić je povećao vodstvo Rome u 57. minuti - nakon što je pretrčao cijeli teren, još je jednom pokazao preciznost i snagu svog udarca za 3:0 domaćih. John Terry uspio je iz blizine (ali možda i uz pomoć ruke) smanjiti na 3:1, no svu Scolarijevu nadu u povratak ugasio je Deco koji je u 78. minuti dobio drugi žuti karton.

Bordeaxova pobjeda za nadu

Cluj možda ima rješenje za Romu ili Chelsea, no Bordeaux se pokazao kao "crna mačka" za rumunjsku momčad. Francuzi su ovom pobjedom napravili važan korak prema drugom krugu, iako sve četiri momčadi u skupini ostaju u igri za osminu finala.

Već u šestoj minuti Bordeaux je stigao u vodstvo zahvaljujući Gourcuffu koji je dobro reagirao na ubačaj Gouffrana. Ipak, domaćin se odmah vraća u egal, Dani je u gužvi bio spretan glavom za 1:1.

Utakmicu je presudio trenutak inspiracije izvsnog Wendela koji je u 38. minuti fantastičnim slobodnim udarcem donio Bordeauxu 2:1, što je kasnije postao i konačan rezultat. Svi napori domaćih da u drugom dijelu dođu do izjednačenja odbijali su se o bedem Blancove obrane, pa će Cluj bodove za prolazak tražiti protiv Chelseaja i Rome. Ne treba ni Rumunje otpisivati, pokazali su da znaju kako s njima igrati...

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CFR Cluj1:2Bordeaux
Roma3:1Chelsea
1Roma 612:6+612
2Chelsea 69:5+411
3Bordeaux 65:11-67
4CFR Cluj 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!