Nogomet

"Maksimum za pobjedu Tottenhama"

Zoran Zdelar • srijeda, 05.11.2008.
"Maksimum za pobjedu Tottenhama"
Foto: Kristijan Komarica

Bivšem Dinamovom kapetanu vrlo je drago što se ponovno susreće sa svojim nekadašnjim suigračima, no kad počne utakmice dat će sve od sebe kako bi Tottenham pobijedio...

Nogometaši kluba iz Maksimirske složni su od koga će im u četvrtak navečer prijetiti najveća opasnost, to je njihov bivši kapetan Luka Modrić koji se razigrao u proteklih nekoliko utakmica, točnije otkako je na White Hart Line stigao novi strateg Harry "Houdini", kako mu mnogi tepaju.

Modrić se iznimno raduje odmjeravanju snaga sa svojim dojučerašnjim suigračima. "Drago mi je što ću se susresti sa svojim starim prijateljima, ali ja sam profesionalac i pružit ću svoj maksimum kako bi Tottenham upisao pobjedu", rekao je Luka za Sky Sports.

Dok su neki tijekom razdoblja kad je Modrić igrao u Dinamu preporučali i Branku Ivankoviću da nadarenog igrača koristi kao zadnjeg veznog, baš kao što to ponekad čini i izbornik reprezentacije Slaven Bilić, Luka ipak priznaje kako mu iznimno odgovara pozicija koju trenutno u momčadi ima – odmah iza napadača. "To je moja najbolja pozicija na kojoj i volim najviše igrati. Sretan sam što igram na tom mjestu."

Nije sve sjajno krenulo po Modrića nakon dolaska u Englesku zahvaljujući razdoblju potrebnom za privikavanje, kao ni zbog trenera koji očito nije znao izvući maksimum iz Tottenhamovih nogometaša. "Nikad nisam pomislio na to da neću biti uspješan u Engleskoj. Čak i nakon tih loših rezultata zadržao sam samopouzdanje. Upravo je to ono što je cijeloj momčadi nedostajalo i mislim da sada možemo puno bolje."

Nada se naš reprezentativac da će dobrim igrama ubrzo postati miljenik i Tottenhamovih navijača, baš kao što je to uspio u Maksimiru. Želi status koji su nekad imale klupske legende poput Glenna Hoddlea i Paula Gascoignea. "To je velika inspiracija za mene i trudit ću se igrati što bolje kako bi me za nekoliko mjeseci ili godinu dana navijači voljeli", rekao je Modrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!