Nogomet

Skupina E: Villarealu i Unitedu po bod

Marin Vuković • srijeda, 05.11.2008.
Skupina E: Villarealu i Unitedu po bod
Foto: EPA

U sjajnoj atmosferi na Celtic Parku škotski i engleski prvak podijelili su bodove, što je Manchester United dovelo na prag osmine finala. U istoj situaciji nalazi se i Villareal, koji se s gostovanja iz Aalborga također vraća s jednim bodom.

Dominacija se isplatila

Svjestan činjenice da ga u subotu čeka veliki derbi s Arsenalom, Sir Alex Ferguson je Škotima suprotstavio kombiniranu momčad bez nekolicine prvotimaca, koji utakmicu nisu otvorili na najbolji mogući način. Premda su Celtic prije dva tjedna u potpunosti nadigrali na Old Traffordu, pred glasnim škotskim navijačima bila je to nešto drukčija priča.

Nakon početnog pritiska domaćin je već u 13. minuti zatresao mrežu Bena Fostera, i to nakon prekrasnog loba Scotta McDonalda. Bio je to prvi pogodak Celtica u ovoj sezoni Lige prvaka, a ujedno i prva lopta koja je ove sezone odsjela u mreži Manchester Uniteda.

Bio je to znak za buđenje Unitedovih igrača, koji su potom zagospodarili terenom i sve češće stizali pred kazneni prostor Celtica, gdje su domaćini podigli bedem i uspješno otklanjali svaku opasnost. Manchester United uspijevao je zaprijetiti tek iz prekida, a posebno su opasni bili nakon udaraca iz kuta, no na odmor se ipak otišlo prednošću Celtica.

Odmah početkom drugog dijela u igru je ušao Dimitar Berbatov, najbolji strijelac Uniteda u Ligi prvaka, što je bio jasan znak kako United kreće po izjednačujući pogodak. Nedugo nakon toga Ferguson ubacuje i Waynea Rooneya, nakon čega je uslijedila potpuna dominacija europskog prvaka.

Silnu inicijativu United je napokon i naplatio sedam minuta prije kraja, nakon neugodnog udarca Cristiana Ronalda kojeg Artur Boruc ne uspijeva ukrotiti, a na loptu natrčava Ryan Giggs i postavlja konačnih 1:1. Do kraja utakmice gosti su mogli odnijeti i čitavi plijen, ali je stopostotnu priliku u posljednjim trenucima propustio Berbatov.

Dvostruki povratak Aalborga

Villareal je u Dansku doputovao kao veliki favorit, budući da je slabašni Aalborg u prva tri kola skupine E uspio skupiti tek jedan jedini bod. Pobjeda u Aalborgu Španjolcima bi gotovo sigurno donijela mjesto u osmini finala Lige prvaka, a na pravom su se putu našli u 41. minuti prvoga dijela kada su uspjeli pronaći put do mreže domaćina. Robert Pires je na lijevoj strani uočio Giuseppea Rossija, bivšeg napadača Manchester Uniteda, koji se potom rješava čuvara i prizemnom loptom gađa kut Aalborgova gola za 1:0.

Vodstvo Villareala ipak nije obeshrabrilo Aalborg, koji je u drugo poluvrijeme ušao tražeći izjednačujući pogodak i već nakon desetak minuta igre u nastavku to im je i pošlo za rukom. Prelijepom asistencijom petom Caca je pronašao Jeppea Curtha, koji potom ne griješi i vraća utakmicu na početak.

Rezultat se nije mijenjao sve do 75. minute kada Guille Franco donosi novu prednost gostima iz Španjolske. Činilo se tada kako će to biti pogodak koji će odvesti Villareal u osminu finala, ali šest minuta kasnije majstorski izvedenim slobodnim udarcem Anders Due pogađa za konačnih 2:2.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Aalborg BK2:2Villarreal
Celtic1:1Manchester United
1Manchester United 69:3+610
2Villarreal 69:7+29
3Aalborg BK 69:14-56
4Celtic 64:7-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!