Nogomet

Skupina G: Razočaranje Arsenala i Dynama

Ivana Spahija • srijeda, 05.11.2008.
Skupina G: Razočaranje Arsenala i Dynama
Foto: EPA

Oba susreta skupine G ponudila su prilična iznenađenja. Arsenal je razočaravajućom igrom protiv turskog Fenerbahčea doveo u pitanje prvo mjesto u skupini, što je bio jedan od glavnih ciljeva momčadi Arsenea Wengera. Kijevski Dynamo je u "tragičnoj" završnici prosuo bodove iz dvoboja s Portom...

Arsenal zakomplicirao situaciju

Nogometaši Arsenala nisu uspjeli ponoviti golijadu iz Istanbula, gdje su sa čak pet pogodaka počastili Fenerbahče. Topnici su na domaćem terenu odigrali za njih pomalo i sramotnih 0:0 protiv turske momčadi i time sami sebi zakomplicirali situaciju na ljestvici. Wenger i društvo najavljivali su pohod na sva tri boda iz ovog susreta i (vjerojatno) osiguranje prvog mjesta u skupini, no nakon ovog kola ta je pozicija za Engleze upitna.

Što se same utakmice tiče, Arsenal je bio u prednosti u prilikama za pogodak, ali Topnici nijednu od njih nisu realizirali. Englezi su najbliže pogotku bili u 31. minuti kada je Van Persie iz velike blizine pogodio gredu gola gostiju. Sedam minuta kasnije pokušaj Nasrija iz udarca iz kuta dobro je obranio gostujući vratar Demirel.

Drugo poluvrijeme ponudilo je sličnu situaciju, nekoliko poluprilika Van Persieja nije rezultiralo vodstvom Arsenala, a Turci su se trudili izvući barem bod iz teškog susreta na Emiratesu. To su u konačnici i uspjeli, bodovi su podijeljeni rezultatom 0:0, čime najviše mogu biti razočarani Topnici, koji su dva kola prije kraja doveli u pitanje prvo mjesto u skupini, a u nekim kombinacijama čak i sam prolaz dalje, no šanse za to su ipak minimalne.

Lucho "ugasio" Ukrajince

Tragičan rasplet za domaćine odigrao se na stadionu Valeri Lobanovski u ukrajinskom Kijevu, gdje su nogometaši Porta doslovno u posljednjim trenucima Dynamo Kijevu ugrabili vrijednu pobjedu za nastavak natjecanja. Ukrajinci su dominirali većim dijelom susreta i imali početno vodstvo, no gosti iz Porta uspjeli su doći do izjednačenja, a pogotkom Lucha Gonzaleza u samoj završnici osigurali su i konačnu pobjedu.

U početnom sastavu Dynama našao se i naš Ognjen Vukojević, koji je odigrao cijeli susret za domaćine. Odličan početak ostvarili su domaćini, mreža Porta tresla se već u 21. minuti, a strijelac vodećeg pogotka za Dynamo bio je Milevski. Sredinom drugog dijela gosti su uspjeli doći do izjednačenja, u 69. minuti je Rolando iz slobodnog udarca uspio zatresti mrežu Boguša i poravnati rezultat na 1:1.

Sve je upućivalo na to da će momčadi podijeliti bodove iz ovog susreta, no u drugoj minuti sudačke nadoknade uslijedio je pravi šok za domaćine. Luchu Gonzalezu je pošlo za rukom pronaći put do mreže Boguša i time donijeti sva tri boda Portugalcima za vrijednu pobjedu koja ih ostavlja u igri za nastavak natjecanja.

Gonzalez je nakon slavlja zbog pogotka i pocrvenio, ali to je manje važno za momčad Porta, koja je preskočila Ukrajince na ljestvici i dva kola prije kraja za Arsenalom zaostaje samo dva boda. Ni Dynamo nije "out", Ukrajinci se s pet bodova drže na trećem mjestu i imaju šanse ostvariti prolaz dalje.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Arsenal0:0Fenerbahçe
Dynamo Kijev1:2Porto
1Porto 69:8+112
2Arsenal 611:5+611
3Dynamo Kijev 64:408
4Fenerbahçe 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!