Košarka

"Moramo igrati puno bolje"

Ivor Krapac • četvrtak, 06.11.2008.
"Moramo igrati puno bolje"
Foto: EPA

Tradicionalno zahtjevnog Duška Ivanovića nije posebno usrećila čak ni utakmica u kojoj je njegova Tau Ceramica potopila suparnika s 41 poenom razlike (106:65). Čovjek na klupi momčadi iz Vitorije ustvrdio je da je predstava Taua u visokoj pobjedi nad berlinskom Albom mogla biti i bolja...

Kako će izgledati trener nakon pobjede s više od 40 razlike? U većini slučajeva vrlo zadovoljno, no Duško Ivanović nije iz te kategorije. "Možda će zvučati čudno, ali mislim da moramo igrati puno bolje", komentirao je Ivanović nakon potapanja nemoćne Albe: "Moramo uzeti u obzir da je njima nedostajao Julius Jenkins, a nakon što smo uhvatili zamah, više se nisu odupirali i zbog toga je ispalo tako uvjerljivo. Nismo igrali dovoljno dobro za ovako visok rezultat."

"Ako bacimo pogled unatrag na prvu četvrtinu, rekao bih da nam je nedostajalo agresivnosti u obrani", dodao je Tauov trener o početnoj dionici, koja je završila s 24:24: "Ubuduće moramo biti i koncentriraniji i tražiti bolje opcije u napadu... Želim se usredotočiti na tu prvu četvrtinu, nismo odigrali dobro. Sretan sam uglavnom zbog pristupa i činjenice da se nismo prestali boriti."

Vezane vijesti

Sergi Vidal, koji je sa 17 poena bio drugi strijelac utakmice, očekuje da će na gostovanju kod istog suparnika posao biti puno teži: "Završni ishod je pomalo anegdotalan, razlika između dvije momčadi nije baš tolika." Vidal je također istaknuo izostanak Juliusa Jenkinsa kod gostiju, no treba dodati da ni Tau nije bio kompletan - nedostajao im je Pete Mickeal, koji će zbog ozljede koljena pauzirati tri tjedna.

Luka Pavičević, trener berlinske momčadi, nije detaljizirao zbog čega su njegovi igrači bili "na površini" samo deset minuta: "Tau Ceramica je dominirala otpočetka, mi im nismo uspjeli parirati. Mogao bih pokušati dati nekoliko objašnjenja za ovaj poraz, no sve bi zvučalo kao traženje isprika... Jedino bitno je da nam nisu dopustili da odigramo svoju igru."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Baskonia106:65Alba Berlin
Petrol Olimpija67:78Virtus Roma
Club Joventut Badalona67:70Fenerbahçe
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!