Košarka

Olimpija ostala na nuli

Branimir Korać • petak, 07.11.2008.
Olimpija ostala na nuli
Foto: Nikola Movrić

Treće kolo skupine C Eurolige nije košarkašima Union Olimpije donijelo previše razloga za zadovoljstvo. Upisali su i treći poraz, a u drugom susretu Fenerbahče je iskoristio nekompletnost Joventuta i slavio u Badaloni...

Union Olimpija se prvoj pobjedi nakon dva startna poraza nadala na svom parketu protiv Lottomatice, međutim Repešina momčad pokazala se boljim protivnikom. Vodili su cijelim tijekom susreta i na kraju zasluženo slavili 78:67.

Već u prvoj četvrtini Lottomatica je preuzela kontrolu rezultata, povela je 18:12, a kada je na startu druge dionice napravila seriju 7:0 i stvorila prvi put dvoznamenkastu prednost, više nije niti u jednom trenutku dozvolila povratak Ljubljančanima. Do poluvremena su stvorili čak i 18 poena viška i samo se čekao odlazak na odmor s nadom kako će Olimpija u boljem svjetlu izaći na parket. Na startu drugog dijela uspjeli su preko Miliča i Ilievskog smanjiti na svega osam poena zaostatka, ali to je bilo najbliže što su došli. Lottomatica je ponovno povezala redove, otišla na dvoznamenkastu prednost i rutinski privela susret kraju.

Sani Bečirovič predvodio je Repešinu momčad s 23 poena, sedam skokova i šest asistencija dok je Rodrigo de la Fuente dodao deset poena i devet skokova. Kod domaćina Mirza Begič ubacio je 16 poena uz osam skokova, a Marko Milič dodao je 14 poena i sedam skokova. Damjan Rudež za 24 minute ubacio je pet poena uz tri skoka.

Joventut nije mogao do pobjede bez važnog dvojca Ricky Rubio i Pops Mensah-Bonsu. Fenerbahče je stigao do važnih gostujućih bodova slavivši 70:67.

Bio je to dvoboj u kojem je svaka od momčadi imala odlične i vrlo loše minute. Tri minute prije kraja Joventut je imao 61:56, no nije uspio zadržati prednost i dopustio je Fenerbahčeu povratak. 29 sekundi prije kraja imali su domaćini 67:66 nakon što je Jasaitis ubacio slobodna bacanja, Savas je 12 sekundi prije kraja vratio prednost na stranu Turaka, Jasaitis griješi, domaćin radi namjeran prekršaj, a Preldžić ubacuje dva bacanja za pobjedu Turaka 70:67.

Mladi Preldžić bio je prvo ime susreta sa 17 poena i osam skokova dok ga je pratio Devin Smith s 12 poena. Gordan Giriček nije ulazio na parket. Kod Joventuta 15 poena ubacio je Jasaitis, a Demond Mallet ubacio je 13 poena uz šest asistencija.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Baskonia106:65Alba Berlin
Petrol Olimpija67:78Virtus Roma
Club Joventut Badalona67:70Fenerbahçe
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!