Rukomet

Kiel lako, Hamburg s mukom

Goran Markuš • četvrtak, 06.11.2008.
Kiel lako, Hamburg s mukom
Foto: Sebastian Govorčin

Počelo je i četvrto kolo rukometne Lige prvaka u muškoj konkurenciji, a u oba današnja susreta kod kuće su slavili Nijemci. Tako je Kiel bez većih problema slavio protiv Drammena dok se Hamburg pošteno namučio da bi stigao do vrlo važne pobjede protiv odličnog FCK...

HSV puno bolje ulazi u susret i već nakon nekoliko minuta imaju prednost od tri gola da bi se FCK probudio i već u prvom poluvremenu preuzimaju vodstvo sa dva gola prednosti. Nastavak gosti naprosto savršeno otvaraju i nakon 12 minuta bježe na velikih sedam golova razlike.

Iako su svi mislili da je gotovo i da će FCK uspjeti nanijeti gostujući poraz velikom Hamburgu trener domaćina, Martin Schwalb vuče džokera s klupe i umjesto Johannesa Bittera na gol šalje Pera Sandstroma. Fantastične obrane izvlače HSV iz minusa i samo četiri minute prije kraja Torsten Jansen (8 golova) i naš Blaženko Lacković (5 golova) pogađaju za pobjedu u samoj završnici.

Vezane vijesti

Sa sedam golova najefikasniji rukometaš FCK-a bio je Vukašin Rajković, a slijedi ga Klavs Bruun Jorgensen sa dva zgoditka manje. "Bio je to susret sa stotinama uspona i padova, no zahvaljujući ponajviše Sandstromu uspjeli smo se vratiti u pravi trenutak i izvući novu vrlo važnu pobjedu. Da je pobjednik utakmice kojim slučajem bio Copenhagen ne bi bilo nezasluženo", iskreno je priznao trener Nijemaca, Martin Schwalb.

U drugom susretu Lige prvaka Kiel je puno lakše stigao do svoje četvrte pobjede protiv ipak nešto slabijeg Drammena. Iako je pobijedio sa 12 golova razlike Kiel je do ovako velike prednosti ipak uspio doći u posljednjih 15 minuta igre, nakon pada koncentracije u taboru Norvežana.

Dok kod Drammena vrijedi izdvojiti samo Steffena Stormu Stegavika (9 golova) s druge strani nekoliko je domaćina briljiralo. Najuvjerljiviji je bio Marcus Ahlm sa osam golova, a slijedi ga Filip Jihta sa sedam. Treći strijelac domaćina, Christina Zeitz (6 golova) zasluženo je primio i brojne ovacije zbog vrhunske učinkovitosti u posljednjih 20 minuta susreta.

Liga prvaka nastavlja se ovu subotu sa novih osam susreta koji su na rasporedu.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kiel40:28Drammen HK
Metalurg Skoplje22:29Barcelona
1Kiel 6210:164+4612
2Barcelona 6179:156+238
3Metalurg Skoplje 6157:172-154
4Drammen HK 6154:208-540

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!