Rukomet

Još samo šest nepoznanica

Goran Markuš • utorak, 11.11.2008.
Još samo šest nepoznanica
Foto: EPA

Čak je deset klubova, u koje spada i naš CO Zagreb, nakon samo četiri kola Lige prvaka osiguralo prolazak u sljedeći krug natjecanja dok ćemo na rasplet situacije za preostalih šest slobodnih mjesta još malo pričekati…

U skupini A usprkos činjenici kako su i Chambery i Celje već osigurali svoj prolazak u nastavak natjecanja oba kluba su bez većih problema stigli do novih pobjeda i tako nastavili svoju međusobnu borbu za prvo mjesto u grupi. Obje pobjede izborene su bez većih problema, a posebno valja istaknuti ponovno odličnog Daniela Narcissea koji je postigao velikih devet golova.

Niti skupina B nije ponudila nikakva iznenađenja. U prvom susretu Sarajevo se dobro držalo sve do rezultata 7:8, no tada Ciudad eksplodira i radi seriju 9:3 što im osigurava novu pobjedu i siguran prolaz grupe. Do nove vrlo važne pobjede stigao je i Svendborg protiv vrlo slabog Doukasa čime su si gotovo osigurali prolazak u nastavak natjecanja koji je ugrožen samo u slučaju poraza od Bosne i Ciudada u posljednja dva susreta u skupini.

Vezane vijesti

Dok smo o pobjedi Kiela nad Drammenom već pisali valja spomenuti i veliku pobjedu Barcelone u Skopju čime si Španjolci omogućavaju borbu za prvu poziciju u posljednjem kolu kada je na rasporedu gostovanje kod sjajnih Nijemaca.

O vrlo važnoj pobjedi Hamburga također smo već pisali, a svakako moramo spomenuti i veliku pobjedu Tatrana u Beogradu koja im donosi nova dva boda i izjednačenje sa FCK-om na drugom mjestu u skupini. Iako je Tatran gotovo cijeli susret kontrolirao igru vruća atmosfera im sve do 50. minute nije omogućila značajniji rezultatski odmak. Ovom pobjedom Prešov je u potpunosti zakuhao borbu za drugo mjesto koja je odgođena do posljednjeg kola kada Tatran gostuje u Kopenhagenu.

Za razliku od ostalih, skupina E nam nudi krajnju neizvjesnost u borbi za nastavak natjecanja. Iako su pobijedili sa samo jednim golom razlike rukometaši Steaua vrlo čvrstom obranom domaćinima su odmakli već početkom drugog poluvremena i ovom pobjedom izbacili Koper iz borbe za prolazak skupine, a sebe postavili na prvo mjesto u grupi. Do vrlo važne pobjede stigao je i Portland protiv Čehovskih Medvjeda koji će na temelju bolje gol-razlike (-2 u međusobnim ogledima) ipak biti bolje plasirani u slučaju izjednačenog broja bodova sa odličnim Španjolcima.

U skupini F favoriti su se novim pobjedama prometnuli u glavne kandidate za prolazak skupine, a samo pobjeda Haukara u Veszpremu bi im mogla pomrsiti račune. U susretu Veszprema i Zaporožja domaćini su se tek nakon 40. minute uspjeli odlijepiti i serijom 9:1 osigurati novu pobjedu. Slično je bilo i na Islandu gdje je Flensburg na poluvremenu čak i gubio da bi u drugih 30 minuta odigrao fantastično i pobjegao na konačnih +9.

Nakon tijesnih 40. minuta Ademar se uspijeva odvojiti od gostujuće Bregenza i tako stiže do nove sigurne pobjede koja im osigurava nastup u sljedećem krugu natjecanja. Za razliku od Ademara, Montpellier se morao dobro namučiti da bi stigao do sjajne pobjede u Zurichu koji je ovim susretom imao šansu izjednačiti se sa Francuzima i u posljednja dva kruga tražiti prolazak skupine. Međutim, ovakav rasplet događaja i njihov novi poraz osigurava prolazak odličnom HB Montpellieru.

Kako o sjajnoj pobjedi Zagreba na gostovanju kod Wisle već vjerojatno svi sve znamo moramo spomenuti i kako je Lowen bez većih problema svladao otpor Szegeda i tako se i bodovno izjednačio sa našim CO Zagrebom. Oba kluba su tako osigurala prolazak, a osvajač prvog mjesta će vjerojatno biti poznat već u četvrtak kada je na rasporedu i drugi međusobni susret – ovog puta u Njemačkoj.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bosna BH Telecom21:34Atletico de Madrid
GOG29:21ASE Doukas
1Atletico de Madrid 6228:135+9312
2GOG 6176:173+36
3Bosna BH Telecom 6157:172-155
4ASE Doukas 6126:207-811

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!