Rukomet

Lazarov produžio, slijedi Wisla

Ivor Krapac • četvrtak, 06.11.2008.
Lazarov produžio, slijedi Wisla
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja nastavit će put u Ligi prvaka s dva uzastopna gostovanja u narednih tjedan dana. U subotu je na redu poljska Wisla Plock, protiv koje se očekuje nova pobjeda i dobra najava za idući četvrtak, kada slijedi gostovanje kod RN Löwena u borbi za prvo mjesto skupine...

Uvod u priču o nastavku Lige prvaka bio je svečan - Kiro Lazarov, tradicionalno jedan od vodećih strijelaca najjačeg klupskog natjecanja na svijetu, produžio je ugovor za još dvije sezone, do ljeta 2011.

"Osobno sam zadovoljan što sam produžio ugovor, dogovorili smo se vrlo brzo na obostrano zadovoljstvo. Na početku pregovora sam, bez obzira na druge ponude, stavio na znanje upravi kluba da je Zagreb moj prvi izbor, ne zbog toga što je to Zagreb, nego zato što mislim i osjećam da smo na dobrom putu vratiti ovaj klub na stare staze", kazao je makedonski desni vanjski nakon potpisa: "Imamo dobru podlogu i ekipu, u klubu nas dobro prate, a u momčadi je spoj mladosti i iskustva i mislim da ćemo u budućnosti igrati veliku ulogu u Ligi prvaka."

Najbliža budućnost donosi gostovanje u Poljskoj, uz početak susreta u subotu u 17,45 sati, a gostujući niz započet u prethodnom kolu u Szegedu zaključit će se za točno tjedan dana protiv Rhein-Neckar Löwena.

Novi pregled idućeg tjedna

Ozljeda leđa Ivana Balića i dalje je pod redovitim tretmanom, a o Balićevom stanju više će se znati početkom idućeg tjedna, u ponedjeljak ili utorak, kada će se obaviti novi pregled.

Direktor kluba Bartol Kaleb kazao je da se povratak Balića punom treningu može očekivati za mjesec - mjesec i pol dana. Dobra je vijest da tretman zasad ide u dobrom smjeru, bez nužnosti operacije koja je bila jedna od opcija.

"Ostaju nam još tri utakmice, očekujemo da ćemo osigurati ulazak u drugi krug", najavio je trener Lino Červar: "Utakmica u Szegedu nam je u mnogom pomogla da to ostvarimo, a sada razmišljamo i o tome na koji način ići u drugi krug, odnosno, s koliko prenesenih bodova. Naravno da bismo htjeli da utakmice Lige prvaka uspješno odradimo do kraja, mislim pritom i na utakmicu narednog četvrtka s Löwenom koji nam je glavni konkurent, mi i oni ćemo otići u drugi krug."

"Prvo mislimo o Wisli, ovdje smo ih uvjerljivo pobijedili, ali vidim da se i oni dižu. To je ozbiljna momčad koja vodi u poljskom prvenstvu, respektiramo ih bez obzira što bi bilo demagoški reći da su bolji od nas ili da ih se bojimo. Pokušat ćemo pružiti dobru igru, a kasnije ćemo razgovarati o Löwenu i Szegedu", dodao je šef struke Zagrebaša: "U Poljsku idemo s optimizmom, bitno je da odigramo dobro i da nam u predvečerje ogleda s Löwenom to bude još jedan poticaj da u četvrtak u Njemačkoj odradimo dobru utakmicu."

Ivana Balića i dalje nema, no svi ostali su spremni za nastup, uključujući i oporavljenog Ognjena Backoviča kojeg Červar vidi kao opciju u obrani, a u napadu na lijevom vanjskom u situaciji kad treba dati predah Tončiju Valčiću, eventualno i na mjestu kružnog napadača.

"Mislim da Backovič nije imao sreće. Bio je dugo van terena zbog ozljede zadnje lože, ipak se to osjeti na uigranosti s našom momčadi koja igra specifičan rukomet s vrlo brzim protokom lopte, puno mijenjanja mjesta, ni jačem igraču ne bi bilo lako uklopiti se. No, Ognjen pokazuje ogromnu volju i želju da što prije uđe u sustav kojeg forsiramo."

Manuel Štrlek, koji dobiva sve više minuta na lijevom krilu i igra sve bolje, okrenut je isključivo Poljacima: "Ne treba ih podcijeniti, treba se dobro pripremiti za utakmicu, ući 100 %, potpuno koncentrirano. Trebamo ići korak po korak, prvu utakmicu odigrati kvalitetno, naravno, i pobijediti, a onda se pripremiti za Njemačku za našu najvažniju utakmicu ovog dijela sezone. Tamo ćemo se boriti za preostala dva boda."

Kiro Lazarov također ne podcjenjuje Wislu: "Trebamo biti oprezni, mislim da se radi o vrlo dobroj momčadi bez obzira što su izgubili deset razlike od Szegeda i 16-17 od nas. Dosta su čvrsta ekipa koja ima dobru obranu, a samo njihovo neiskustvo presudilo je da gube 10-15 razlike - svaki put uđu u utakmicu na pobjedu i zato im se to događa. Kad bi bili malo pametniji, ne bi tako završavalo, zbog toga trebamo dobro ući u utakmicu da kasnije ne bi bilo problema."

Podsjetimo, prije malo manje od mjesec dana, sredinom listopada, CO i Wisla sreli su se u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova i tada je Červarova momčad slavila s čak 34:17. Status favorita Zagrebaša ne treba posebno isticati, a hoće li ga i u kojoj mjeri opravdati, vidjet ćemo za dva dana.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Orlen Wisla Plock24:27RK Zagreb
Rhein-Neckar Löwen35:28OTP Bank Pick Szeged
1Rhein-Neckar Löwen 6198:160+3810
2RK Zagreb 6186:156+3010
3OTP Bank Pick Szeged 6159:161-24
4Orlen Wisla Plock 6122:188-660

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!