Liga prvaka - Skupina H, 4. kolo, 08.11.2008, 17:45 h
Orlen Wisla Plock
Orlen Wisla Plock 24:27(12:16) RK Zagreb
RK Zagreb

Ni spavanje nije smetalo

Ivor Krapac • subota, 08.11.2008.
Ni spavanje nije smetalo
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja došli su do očekivane gostujuće pobjede nad Wislom Plock u četvrtom kolu Lige prvaka. Bez obzira na velik, pomalo i neshvatljiv pad u igri početkom drugog poluvremena, Zagrebaši su slavili s tri pogotka prednosti i time najavili ogled s RN Löwenom koji će odlučivati o pobjedniku skupine. Susret u Njemačkoj na rasporedu je već u četvrtak...

Wisla Plock - Croatia osiguranje 24:27 (12:16)

Lack, Sporthall, 400 gledatelja

Suci: Olivier Buy, Stevann Pichon (oba iz Francuske)

Vezane vijesti

Wisla Plock: Wichary (4+2 obrane), Seier (3), Kwiatkowski 2, Niedzielski, Matysik 4, Paluch, Kuptel 1, Wuszter 4(1), Zolotenko, Twardo 2, Frolov 4, Rumniak, Pronin 1, Malesa, Nat 6. Trener: Bogdan Kowalczyk.

Croatia osiguranje: Škof (6), Somić (2), Koloper, Duvnjak 6, Lazarov 7(3), Špoljarić, Vori 6, Džomba 2, J. Valčić, Štrlek 3, Horvat 2, Vukić, T. Valčić 1, Backovič. Trener: Lino Červar.

Sedmerci: CO Zagreb 3/5, Wisla Plock 1/1.

Isključenja: CO Zagreb 4 minute (T. Valčić, Duvnjak), Wisla Plock 4 minute (Frolov, Kuptel).

Da nije bilo nekoliko minuta vožnje u pogrešnom smjeru i povratka Wisle u potpuni egal u ranoj fazi drugog poluvremena, moglo bi se pričati o idealno obavljenom poslu, a ovako nam ostaje konstatirati da su Zagrebaši s otprilike pola snage uzeli ono po što su i stigli u Poljsku. Na koncu su se ipak probudili na vrijeme da bi priveli utakmicu u svoju korist bez puno mučenja živaca, slavivši s 27:24, na poluvremenu 16:12.

Početnih desetak minuta prošlo je u potpunom egalu, uz dva rana pogotka potpuno samog Wusztera s crte kojima su se domaći uspjeli zadržati na površini. No, vrlo brzo stvari su počele sjedati na svoje mjesto. Zagrebovih uobičajenih 3-2-1 u obrani profunkcioniralo je kako treba, poljska momčad izgubila je glavu i uz dvije-tri "prodane" lopte otvorila šansu Červarovoj momčadi da ih u kontri kazni s nekoliko pogodaka u bijegu do 6:3 u 12. minuti. Horvat je u tom razdoblju zabio jednom, a Vori se priključio s dva gola.

S prvom nešto osjetnijom prednosti Zagrebaša stvari su postale lakše, bez prave prijetnje domaćih rukometaša u nastavku prvog poluvremena. Wisla se jedno vrijeme držala na tri pogotka zaostatka, a najveća prednost stigla je u završnici prvog dijela, kad su Poljaci upoznali raznovrsnost rješenja Manuela Štrleka s lijevog krila i uz dva pogotka 19-godišnjeg Zagrebaša pali u minus od 16:10 u 29. minuti. U tom razdoblju je Lino Červar već počeo isprobavati različite varijante dajući priliku Josipu Valčiću i oporavljeniku Backoviču umjesto Duvnjaka i Tončija Valčića u napadu i obrani, nije išlo toliko tečno, no rezultatski je prošlo bez većih komplikacija.

Do predaha u svlačionicama domaći su ublažili zaostatak golovima Frolova i Twarda za 16:12, ali slika o razlici u kvaliteti dviju momčadi se tijekom tih 30 minuta nije mogla izbrisati.

No, Zagrebaši su učinili sve što su mogli da na tu razliku u klasi zaboravimo početkom drugog poluvremena. Istrčali su s ponešto drugačijim sastavom, s Džombom i Vukićem na krilima umjesto dotadašnjeg para Horvat - Štrlek, vratila se i startna vanjska linija s Duvnjakom i Tončijem Valčićem uz Lazarova, ali bitnija od igračkih promjena bila je promjena pristupa. Červarova momčad je jednostavno potpuno stala i uz nešto veću agresivnost i kvalitetniju obranu domaći su postupno "nagrizali" zaostatak, a u 44. minuti ga potpuno i izbrisali Natovim pogotkom za poravnanje na 20:20. U prijevodu, u nepunih 14 minuta drugog dijela dogodila se serija domaćina od 8:4.

No, srećom sa Zagrebaše, Wisla ipak nije dovoljno kvalitetna momčad da bi u sličnom ritmu izdržala do kraja utakmice. U nastavku su i oni pali i s nekoliko pogrešaka u napadu pomogli CO-u u novom odvajanju, s tri pogotka Lazarova (dva sa 7 m), dva Duvnjakova i jedan Vorijev u seriji od 6:0 za bijeg do 26:20 u 51. minuti. Priča je tu bila praktički završena, domaći su do kraja uspjeli samo smanjiti na konačna tri gola zaostatka.

U zaključku, drugo poluvrijeme nije bilo za prolaznu ocjenu, ali s pozitivne strane, nadajmo se da su se igrači barem stigli odmoriti za Njemačku. Protiv Löwena će, nepotrebno je i naglašavati, morati odigrati puno bolje.

Na putu do pobjede nad Wislom najefikasniji je bio Lazarov sa sedam pogodaka, tri sa 7 m, dok su se Vori i Duvnjak pridružili s po šest. Domaće je sa šest golova vodio Vitalij Nat.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Orlen Wisla Plock24:27RK Zagreb
Rhein-Neckar Löwen35:28OTP Bank Pick Szeged
1Rhein-Neckar Löwen 6198:160+3810
2RK Zagreb 6186:156+3010
3OTP Bank Pick Szeged 6159:161-24
4Orlen Wisla Plock 6122:188-660

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!