Nogomet

Veliki posao za CSKA

Ante Jukić • četvrtak, 06.11.2008.
Veliki posao za CSKA
Foto: EPA

Nakon drugog kola Lige Uefe, u skupini H najviše razloga za zadovoljstvo imaju CSKA i Nancy. Rusi su slavljem u Rotterdamu praktički osigurali prolaz dalje, a blizu tog ostvarenja je i francuska momčad, koja je odigrala neriješeno u poljskom Poznanu...

Iako je onih 3:0 u prvom kolu protiv Deportiva pomalo iznenadilo europsku nogometnu javnost, moskovski CSKA večeras je potvrdio da je najbolja momčad skupine H. Igrači Valerija Gazajeva suvereno su protutnjali Rotterdamom i gurnuli domaći Feyenoord u jako teško poziciju, budući da su Nizozemci bez boda nakon odigrana dva susreta.

Vodstvo Rusima u 14. minuti donio je Vasilij Berezuckij, da bi 15 minuta poslije utakmicu na početak vratio van Bronckhorst. Ipak, stvari je tada u ruke uzeo "krvnik" našeg Slaven Belupa, Vagner Love, koji s dva pogotka (40. i 81. minuta) osigurava drugu "tricu" za momčad iz ruske metropole.

"Dobar posao u Poljskoj" bio bi dobar opis Nancyjevog večerašnjeg gostovanja u Poznanu. Francuska je momčad, naime, dvaput bila u rezultatskom zaostatku (Peszko u 5. i Stilić u 22. minuti), ali je pogocima Malonge (10.) i Zerka (81.) uspjela "otkinuti" pobjedu domaćem Lechu.

Nancy nakon odigrana dva kola ima četiri boda (u prvom kolu slavili s 3:0 protiv Feyenoorda), dok je Poljacima ovo bio prvi odigrani susret. Slobodna je u drugom kolu skupine H bila momčad Deportiva.

Kup UEFA - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lech Poznań2:2Nancy
Feyenoord1:3CSKA Moskva
1CSKA Moskva 412:5+712
2Deportivo La Coruña 45:4+17
3Lech Poznań 45:505
4Nancy 48:7+14
5Feyenoord 41:10-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!