Nogomet

Ajax i Villa minimalno

Borna Rupnik • četvrtak, 06.11.2008.
Ajax i Villa minimalno
Foto: EPA

Ajax je do svoje prve pobjede u skupini F došao protiv slovačke Žiline, dok je engleski predstavnik iz Birminghama ostvario i svoju drugu pobjedu. Obje su momčadi slavile identičnim (1:0) rezultatom...

Nizozemski Ajax je nakon tijesnog poraza u Birminghamu svoje šanse za prolaz morao održati protiv Žiline. Slovački je predstavnik također poražen u prvom kolu, golovima hrvatskog dvojca iz Hamburga. Momčad iz Amsterdama očekivano je dominirala prvim dijelom, ali pogodak su morali čekati sve do 41. minute, kada je Luis Suarez udarcem desnom nogom svladao gostujućeg vratara Perniša.

Žilina se u drugo poluvremenu malo ohrabrila, ali do promjene rezultata nije došlo. Ajax je rutinski održao svoju prednost i tako se ponovno uključio u borbu za prolazak skupine. Dario Cvitanić zbog ozljede nije konkurirao za sastav Ajaxa.

U Dinamovcima dragom Pragu svoju je sreću okušala i engleska Aston Villa. Spartini gradski suparnici s Edena, Slavia, dobro su parirali uglednim gostima, ali su i pomalo nesretno primili pogodak. U 26. minutu dobro su kombinirali Steve Sidwell i Ashley Young, a Youngov se udarac odbija od Norvežanina Johna Carewa i odsjeda u mreži.

Naposljetku se pokazalo kako je taj pogodak bio odlučujući, jer se Slavia nije uspjela izboriti za izjednačenje. Česima je to bio prvi susret u Ligi Uefe, te će svoju priliku tražiti prvenstveno u susjedskom obračunu protiv Žiline, koji ih očekuje 27. studenog.

Na ljestvici vodi Aston Villa s maksimalnih šest bodova, a slijede HSV i Ajax s po tri, no Nijemci imaju utakmicu manje. Česi i Slovaci još nisu osvojili niti bod.

Kup UEFA - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ajax1:0Žilina
Slavia Prag0:1Aston Villa
1Hamburger SV 47:3+49
2Ajax 45:4+17
3Aston Villa 45:6-16
4Žilina 43:4-14
5Slavia Prag 42:5-32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!