Nogomet

City krenuo pobjedom, Rakitiću bod

Petar Plevnik • četvrtak, 06.11.2008.
City krenuo pobjedom, Rakitiću bod
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U svom prvom susretu u skupini A Kupa Uefe nogometaši Manchester Citya u odličnom su susretu s 3:2 svladali Twente, dok je dvoboj Racing Santandera i Schalkea završio bez pobjednika...

Uzbudljiva večer u Manchesteru

Pet pogodaka i odličnu utakmicu vidjeli su gledatelji u dvoboju Manchester Citya i Twentea, a osim pobjede svojih miljenika domaći su se navijači "prigodnim" pjesmama dobro zabavili na račun bivšeg engleskog izbornika, a a sada trenera Twentea Stevea McLarena.

Već u trećoj minuti Jo i Wright Phillips odigrali su sjajnu kombinaciju, koju engleski reprezentativac okončava pogotkom za rano vodstvo Citya. Vodstvo domaćina trajalo je nepunih 15 minuta budući da je Twente već u 17. minuti preko Elie stigao do 1:1, rezultata s kojim se i otišlo na odmor.

U nastavak susreta City je ušao u brzini više i to im se isplatilo u 57. minuti kada Ireland u 16-ercu gostiju pronalazi Robinha, a omaleni Brazilac zakucava loptu pod gredu. Samo pet minuta kasnije mreža Nizozemaca ponovno se tresla, a u strijelce se nepune tri minute nakon ulaska u igru upisao Benjani.

Da susretu ne nedostaje zanimljivosti dvije se minuta kasnije pobrinuo gostujući napadač Wielart, koji u mrežu Citya posprema ubačaj Hersija iz kuta. Twente je do kraja susreta imao nekoliko dobrih prigoda doći do izjednačenja, ali i domaćini su lako mogli stići do još kojeg pogotka budući da je Robihno u dva navrata pogađao okvir gola.

Schalke ostvario zacrtano

Puno manje uzbuđenja bilo je u Santanderu, gdje su bodove podijelili domaći Racing i Schalke. Iz prvih 45 minuta vrijedi izdvojiti odličnu intervenciju vratara gostiju iz Gelsenkirchena Neuera iz 37. minute kada je krajnjim naporom spriječio autogol Engelaara.

Prvi su do vodstva u nastavku stigli domaćini i to u 59. minuti kada Munitis jednim pasom izbacuje iz igre cijelu obranu Schalkea, a nakon udarca Perreire na odbijancu je najbrži Tchite za 1:0. Na odgovor Schalkea čekalo se samo četiri minute; Farfan je uputio povratnu loptu za Engelaara, a Nizozemac preciznim udarcem zabija za konačnih 1:1.

U dresu Schalkea Ivan Rakitić odigrao je do 65. minuta, a vrijedi tek izdvojiti njegov pokušaj iz 54. minute s ruba 16-erca ravno u vratara Tonoa.

Kup UEFA - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Racing Santander1:1Schalke 04
Manchester City3:2Twente
1Manchester City 46:5+17
2Twente 45:8-36
3PSG 47:5+25
4Racing Santander 46:5+15
5Schalke 04 45:6-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!