Košarka

Planinić odveo CSKA do pobjede

Branko Barić • četvrtak, 06.11.2008.
Planinić odveo CSKA do pobjede
Foto: EPA

Europski prvaci neokrznuti su prošli i kroz Madrid, te s tri pobjede u tri kola predvode ljestvicu skupine D. Sve nade kraljevskog kluba potopio je hrvatski reprezentativac Zoran Planinić s dvije ključne trice u posljednjoj četvrtini...

Prvih deset minuta derbija kola u skupini D najjačeg europskog košarkaškog natjecanja jasno je dalo do znanja svim gledateljima kakva će to košarka biti. Obrane krvavih koljena, puno kontakt igre i neefikasni napadi obilježili su čitav susret, a posebno prvu četvrtinu koja je završila rezultatom 11:10 za goste. Druga četvrtina pripala je Realu koji na veliki odmor odlazi s, obzirom na okolnosti, velikih pet poena razlike (28:23).

Ramunas Šiškauskas polaganjem sredinom treće dionice zaključio je seriju 11:2 svoje ekipe, koja Moskovljane vraća u prednost i tjera protivničkog trenera da pozove time-out. Madriđani su se nakon toga uspjeli ipak malo konsolidirati, no u posljednjih deset minuta ipak ulaze sa zaostatkom od poena razlike. Izjednačena bitka vodila se sve do šest minuta prije kraja susreta, kada Planinić veže dvije ključne trice za velikih 48:40 CSKA. Domaćini su uložili veliki trud da se vrate u utakmicu, no najbliže što su došli bilo je 50:53 minutu prije kraja. Slobodnim bacanjima Planinića, Langdona i Zisisa momčad talijanskog stratega Ettorea Messine postavlja konačnih 54:58.

Zoki je najefikasniji igrač susreta s 13 poena u 30 minuta provedenih u igri, a tome je pridodao i sedam skokova. Pratio ga je Šiškauskas s 11 poena, pet skokova i četiri ukradene lopte, te Viktor Khryapa s devet poena. Za domaćine, koji su tricu šutirali kriminalnih 2/18, po deset poena postigli su Felipe Reyes i Alex Mumbru.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Anadolu Efes69:78Panionios
Partizan81:76Armani Milano
Real Madrid54:58CSKA Moskva
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!