Tenis

Finale Davis Cupa bez Nadala

Ivor Krapac • ponedjeljak, 10.11.2008.
Finale Davis Cupa bez Nadala
Foto: Ante Đorđević

Španjolska reprezentacija će u finalu Svjetske skupine Davis Cupa u Argentini biti bez svog najjačeg aduta. Rafael Nadal nije se stigao oporaviti od ozljede koljena zbog koje je već otkazao nastup na Masters Cupu, morat će preskočiti i put u Južnu Ameriku...

Želja Rafaela Nadala da bude spreman za lov na reprezentativni trofej kojeg je jednom (2004.) već uzeo bila je velika, ali neće se ostvariti. Prije četiri godine u finalu protiv Amerikanaca bio je u statusu igrača koji se tek probija u svjetski vrh, dok je ovog puta trebao biti glavni španjolski adut u potrazi za pobjedom - no, bolna tetiva desnog koljena pokazala se kao previsoka prepreka.

Odluku, naravno, nije bilo lako donijeti. "Navikao sam igrati s boli, ali ovo je drugačija, nova bol, nešto što ne mogu kontrolirati", pojasnio je prvi tenisač svijeta. Nadao se do zadnjeg trenutka, a prelomio je nakon liječničkog pregleda u Barceloni.

Potkraj mjeseca, od 21. do 23. studenog, Argentinci će, tako, biti u ulozi još većeg favorita protiv španjolske reprezentacije. Predvođeni Juanom Martinom Del Potrom i Davidom Nalbandianom, na dvoranskoj tvrdoj podlozi Mar del Plate pokušat će odvesti svoju zemlju do prvog trofeja u Davis Cupu. Uz vodeći dvojac, izbornik Alberto Mancini pozvao je i Agustina Callerija i Josea Acasusa.

Što se tiče španjolskog sastava, izbornik Emilio Sanchez bi ga, po najavi, trebao obznaniti u utorak. Ostaje da vidimo koga će Sanchez odabrati iz izglednog kvinteta u kojem su David Ferrer, Fernando Verdasco, Nicolas Almagro, Tommy Robredo i Feliciano Lopez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!