Košarka

Repeša slavio u Baskiji

Branimir Korać • srijeda, 12.11.2008.
Repeša slavio u Baskiji
Foto: EPA

Prvo iznenađenje u susretima četvrtog kola ovosezonskog izdanja Eurolige dogodilo se u Vitoriji gdje je na vrućem terenu Lottomatica svladala domaću Tau Ceramicu...

Jasmin Repeša s Lottomaticom je odnio vrijednu pobjedu s gostovanja kod Tau Ceramice. Jaka domaća momčad u svojoj dvorani od početka susreta nije izgledala posebno disponirano i Talijani su to znali iskoristiti.

Već otvaranje susreta dalo je naznake kako bi pobjeda mogla otići za Rim. Lottomatica je igrala vrlo pametno i preko nezaustavljivog Primoža Brezeca stvarala je razliku. Brezec je već u prvoj četvrtini skupio 11 poena, a Lottomatica je tu dionicu završila s vodstvom 20:12.

U drugoj četvrtini na Brezecovom tragu nastavio je drugi Slovenac Sani Bečirovič koji je pak u tom razdoblju igre ubacio čak 14 poena i jedan je od najzaslužnijih što je Lottomatica na poluvrijeme odnijela prednost 49:39. Prvu četvrtinu tricom za smanjenje zaključio je Will MacDonald, a zanimljivo, i drugu četvrtinu domaćin je iskoristio za ubacivanje trice u posljednjih trenucima, ovaj put precizan je bio Pablo Prigioni.

Sredinom treće četvrtine Tau je ipak uspio smanjiti visok zaostatak i doći na minus četiri nakon zakucavanja Teletovića u 27. minuti, no gosti opet rade seriju i stvaraju zalihu. Ipak, u posljednjih pet minuta susreta ušlo se s minimalnom prednosti Lottomatice koju su gosti uspjeli zadržati sve do kraja susreta. Domaćin se približavao u pet navrata na svega poen zaostatka, ali nije uspio i preuzeti vodstvo ili poravnati. Na kraju je Lottomatica u serijalu slobodnih bacanja bila mirne ruke, ključnu tricu kod 90:87 promašio je Teletović nakon čega je Gabini s dva ubačena slobodna bacanja potvrdio pobjedu gostiju.

Na kraju Rimljani slave 93:90 predvođeni Sanijem Bečirovičem (23 poena) i Primožem Brezecom (18 poena). Kod domaćina 23 poena ubacio je Igor Rakočević, a 16 je dodao Will MacDonald. Stanko Barać za četiri minute tek je promašio jedan šut za dva.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Baskonia90:93Virtus Roma
Fenerbahçe89:87 *Petrol Olimpija
Alba Berlin74:72Club Joventut Badalona
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!